Temps convulsos

Reflexions d’un ignorant

Publicada: 15/04/2020 23:05h

Una frase comú que utilitzaven les forces de la revolució franquista, va ser aquella que deia: “Por el imperio hacia Dios”. Amb aquesta frase que fou habitual en aquell règim, és definia de manera implícita que sols s’acostaven a Déu, aquells que eren addictes al règim, (el imperio)?

Com a conseqüència, es podia deduir que els que no estaven d’acord amb el imperio, quedaven condemnats a l’infern, oi? Per alliberar a los ciudadanos españoles, els ciutadans d’aquells temps, dels “dimonis” catalans que pololaven per Catalunya, és pel que es varen fer judicis sumaríssims que es va condemnar a morir a mes de 60.000 persones catalanes?
En escriure la paraula “judicis sumaríssims”, m’ha vingut a la memòria el trauma que moltes famílies catalanes estan sofrint actualment pels mateixos que en aquests moments s’estan duent a España contra Catalunya.

Els judicis que actualment s’estan aplicant als polítics catalans, no són també “judicis sumaríssims”? El delicte de l’època franquista era castigar als catalans que volien la independència i separar-se d’España. I ara quina és la raó que s’aplica contra els legítims governants del nostre poble, que varen fer un referèndum? Oi que el referèndum es feia per conèixer quina era la opinió majoritària dels ciutadans de Catalunya?

Oi que sembla que els hi fa molta por que el poble català manifesti la seva voluntat, en un referèndum, de manera tranquil·la i civilitzada? Oi que els fa molta por saber el que pensa el poble de Catalunya? Però sense comprovar-ho parlen de mitja Catalunya. Oi que fa pensar que aquests jutges i fiscals actuals son hereus directes d’aquells jutges i fiscal que varen matar als nostres abans passat sota el lema “por el imperio hacia Dios”?

Quina deu ser la resposta correcta a tots aquests interrogants?

COMPARTIR

FER UN COMENTARI