Sobre el pessimisme i la rancúnia

Reflexions d’un ignorant

Publicada: 23/02/2020 17:32h

Tant el pessimisme com la rancúnia com la prevalença de tots els altres sentiments, depenen de la voluntat de la persona? Les definicions que es troben en el diccionari, concretament de les paraules pessimisme i rancúnia són les següents.

  • Pessimisme: Sentiment de la persona que tendeix a veure i a jutjar les coses en l’aspecte menys favorable. Tendència a creure que alguns problemes son de difícil o nul·la solució, que no poden ser resolts o que la mala sort envolta la pròpia vida de cadascú.
  • Rancúnia: Sentiment negatiu de malícia envers algú.

Està plenament demostrat que la prevalença de qualsevol sentiment, depèn de quina sigui la voluntat de cada persona de no sentir-se’n esclau. El nostre cervell és extremadament complex; l’ésser humà te uns 86.000 milions de neurones, unides cadascuna, a través d’unes 10.000 connexions sinàptiques, que es materialitzen en fer possible que la voluntat potenciï les propis accions individuals.

És a dir, que la voluntat de cada persona és la que farà que es doni valor o no als diversos sentiments. Siguin de pessimisme, rancúnia, atenció, desinterès, desconfiança, desig…

I què és la voluntat? Segons el diccionari, la voluntat consisteix en exercitar les capacitats que tenim per fer possible aconseguir un repte o resultat a mitjà o llarg termini. La voluntat és fonamental, ja que sense ella no serem capaços de saber lluitar pel que realment es desitja, ni tampoc es poden aconseguir els objectius fixats.

Si en una determinada situació vital o projecte, hi tenim un 99% de possibilitats negatives i per això hi renunciem, ja hem arribat al 100%. Aquest 1% de possibilitats positives les hem de buscar amb el nostre esforç i la voluntat d’aconseguir-ho.

I és aquí el punt en que la possibilitat d’exercitar la nostra voluntat ens permet vèncer el pessimisme. I això depèn de cadascú.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI