La triple dreta espanyola, i la caverna mediàtica, estan emprenyats per l’aplicació de l’article 100.2 del reglament penitenciari als presos polítics catalans condemnats pel suprem en el judici contra el procés. Aquest és l’article del reglament que regula els permisos dels presos per treballar i/o fer tasques de voluntariat, al qual ja s’han acollit alguns dels presos polítics catalans.

Aquells que es defineixen constitucionalistes han saltat a la palestra amb el cas de Jordi Cuixart, que, entre la perillosa tropa de colpistes catalans irredempts, és un que els causa una tírria especial. Cuixart és l’autor del famosíssim eslògan independentista, “ho tornarem a fer”, que el nacionalisme espanyol interpreta com una afronta intolerable i gairebé un delicte, tal com assenyala en la seva columna de l’ara, Sebastià Alzamora.

La Fiscalia ha tractat d’impedir que Cuixart tornés a gaudir de cap permís fins que no mostri el seu “penediment” i ha proposat que es sotmeti a una reeducació per aprendre a obeir la Constitució. La jutgessa de vigilància penitenciària ha refusat aquesta pretensió de la Fiscalia amb l’argument que, en democràcia, ningú està obligat a penedir-se de la seva ideologia i manera de pensar, i que la concessió del permís (els dies feiners) per a treballar o fer tasques de voluntariat, s’adequava a la normativa vigent, establerta per la llei espanyola.

A diferència de la tírria que li tenen al 100.2 (quasi diria que odi) és fascinant el “carinyo” que li tenen al 155 de la Constitució. On és realment la diferència? La resposta té nom propi, “Catalunya”, amb el primer veuen un tracte de favor als colpistes que, segons ells, volen destruir Espanya i així profanar la sagrada unitat espanyola, amb el segon es castiga als enemics de la pàtria. És el seu pensament ideològic o interessat que esgrimeixen, sense cap alternativa per la seva part, per la recerca d’una solució al contenciós Catalunya-Espanya.

Termina-Sanchez-Casado-Moncloa-entrevista_EDIIMA20200217_0343_19

La reunió entre Casado i Sánchez ha demostrat novament la distància que els separa, amb això no vull dir que Sánchez entengui i comprengui a Catalunya, però és evident que cal establir un diàleg per intentar algun resultat positiu de cara al futur. Quines han estat les respostes que ha fet el líder del PP a les propostes de Sánchez? Que faci fora Torra de la presidència de Catalunya. Que no es produeixi, tot i estar pactat, cap tipus de negociació amb el govern català. Per últim s’ha negat en rodó, a establir un consens per abordar la renovació del CGPJ, ja caducat fa més d’un any, ni el del constitucional.

És més que probable que els representants de VOX i Cs li donaran a Sánchez la mateixa resposta o sililar a la que ha rebut del PP, la dreta espanyola no té programa ni alternativa per solucionar cap ni un dels problemes existents, el seu tarannà és crear tantes dificultats com sigui per torpedinar els esforços de Sánchez i malbaratar qualsevol possibilitat, per minsa que sigui, de cercar solucions el contenciós amb Catalunya.

La seva dèria és intentar recuperar el poder, poder aplicar el seu número preferit (155) i modificar el maleït (100.2) a fi que enemics de la pàtria no puguin beneficiar-se de l’actual reglament penitenciari com fan ara dins de la legalitat, la sagrada unitat d’Espanya ho justificaria sobradament.

Carme-Forcadell-Dolors-Bassa-surten_2400970005_69737340_651x366

Què en pensen vostès, benvolguts lectors? Consideren democràtica l’actuació de la fiscalia i, la protesta de la dreta, per l’aplicació de la llei? No està clar que no va haver-hi rebel·lió ni sedició a Catalunya? Que s’han ignorat els informes de Nacions Unides i Amnistia Internacional, entre d’altres  que demostren que no va ser un judici neutral? Voler impedir els pocs beneficis penitenciaris de què poden gaudir, no és injust i antidemocràtic?

COMPARTIR

2 COMENTARIS

  1. Totalment d’acord. I si algú o alguns cal reeducar són especialment els del Trifachito, però en valors democràtics i precisament constitucionals.

  2. Tú ho has dit: “la sagrada unitat d’Espanya”.
    Ho entenen i ho senten així.
    Devant d’aquest concepte, aquest mal invent megalòman, pervers, criminal, etc etc etc, van tots, però tots, a una, siguin dretes esquerres, centre i “mediopensionistas”, “poli bueno/poli malo”, doncs més enllà dels partits, és una questió d’Estat i que no canviaran per les bones.
    I si hi ha gent a Ñ que no tenen aquest unívoc sentiment “patriotero”, no pinten res ni mai arrivaran enlloc.

FER UN COMENTARI