Som lliures, les persones?

Publicada: 22/01/2020 21:02h

Des dels desconeguts inicis de l’univers, planetes, estrelles i forats negres, configuraven la meravella de la creació. En el planeta terra hi apareixien plantes, microbis i animals. Naixia la vida. Gràcies a l’evolució dels diversos tipus d’éssers vius, la terra s’estava poblant. Els múltiples i diferents tipus d’animals formaven grups que habitaven el planeta terra. Els exemplars d’aquests éssers vius, per subsistir i reproduir-se, menjaven de les plantes i dels altres animals.

Entre els diferents tipus d’aquests éssers, existia una convivència de proximitat. Convivència a vegades afectuosa o complicada i fins hi tot agressiva.

Des d’aquells inicis fins avui la evolució ha estat constant i previsiblement mai s’acabarà.
Va arribar un moment en que un segment d’aquells éssers vius, va intuir que necessàriament una força desconeguda havia de ser la que fes possible aquella vida universal. Segurament d’aquesta percepció dels humans en van néixer les religions.
Cada religió té com a objectiu mantenir contactes i dirigir-se a aquesta força desconeguda que s’intueix, amb l’objectiu d’intentar condicionar-la en funció dels propis interessos. I per poder fer-ho cada religió s’inventa rituals i estructures amb l’intent de solidaritzar-se amb aquesta força.

Les persones, animals, tenim la llibertat de ser bons o dolents, de fer bon ús o no de les nostres capacitats, i per això estem dotats de la nostra consciència. Condicionats per aquesta percepció, reduïm a dimensions humanes allò que és la immensitat del tot. I ens hi dirigim amb paràmetres humans.

I com ho fem? Doncs pregant que déu ens escolti, ens hi dirigim com si fos una persona humana. Podem ser creients o no, però oi que és cert que les persones som lliures? I per això tenim virtuts i defectes que podem fer servir? Oi que som lliures i responsables de les nostres accions, creences i actituds? Oi que tenim consciència? Oi que som responsables? Oi que tot el que fem depèn de cadascú? Oi que som lliures per creure o no en aquesta força creadora a la que anomenem déu?

Però, hi creguem o no, oi que és cert que una força creadora es manifesta en l’univers?

COMPARTIR

FER UN COMENTARI