Traïció del PSC?

Reflexions d'un ignorant

Publicada: 02/11/2019 13:14h
Reunió de la comissió executiva del PSC amb Miquel Iceta

És trist veure la deriva que des de fa bastant temps està tenint el PSC. Quan al 1975 es va fundar aquest partit, van deixar molt clar que la seva essència era la de ser la branca catalana del Partido Socialista Español, i que el PSC respectaria l’orientació esquerrana però que a la vegada tindria una especial rellevància en el concepte de la catalanitat de Catalunya i la preservació de la identitat del nostre país. En l’article 5 dels estatuts fundacionals se’n fa una referència explícita.

En l’articulat fundacional del nou partit, van quedar reflectits específicament els sis elements que condicionen el treball que han de dur a terme i que s’han de complir com a objectius bàsics en el nou partit.

  1. La transformació de la societat mitjançant l’accés al poder polític, per part dels treballadors.
  2.  La socialització dels mitjans de producció, distribució i canvi.
  3. L’organització autogestionària de la societat.
  4. La societat ha de satisfer els mitjans que assegurin la igualtat i la dignitat de les persones.
  5. El reconeixement del dret d’autodeterminació a les nacionalitats i pobles del conjunt de l’Estat espanyol.
  6. La recuperació de les institucions i principis configurats en l’Estatut del 1932, amb la seva actualització, aprofundiment i aplicació.

Darrerament estem veient com el PSC està totalment subordinat al PSOE. En cap cas el senyor Iceta contradiu les decisions polítiques i negativistes vers Catalunya del senyor Sánchez o les acusacions i afirmacions policials del senyor Marlasca. Això és el PSC?

Oi que la bona feina feta pels senyors Joan Raventós i Raimon Obiols, uns dels fundadors del PSC, ara l’estan destrossant? I no solament amb la subrogació al PSOE; oi que també amb la confluència de criteris i actuacions amb partits com Ciutadans, Partit Popular i VOX? Oi que ara van junts moltes vegades? Oi que semblen germans?

Els que des del PSC han lluitat per Catalunya, estan contents amb aquesta deriva?

COMPARTIR

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI