Aquesta és una pregunta que plantejo als lectors d’aquest diari, jo personalment, penso que la resposta és un no rotund, aleshores em pregunto: Per què aquest odi contra Catalunya? Per què aquesta incomprensió envers un territori, ple de gent pacifica, treballadora, honesta i demòcrata, que només protesta pel maltractament que pateix per part de l’estat espanyol?

Ningú recorda, a hores d’ara, com s’ha arribat a aquesta situació? Que s’hagi transgredit la llei per part dels qui presumeixen de constitucionalistes, no ha estat mai denunciat per ningú, el poble català ha reaccionat davant la retallada, al marge de la llei, de l’estatut català, pels incompliments sistemàtics de l’estat, per l’anul·lació de lleis del parlament, per la manca d’inversions en infraestructures, per la sentència del procés… Són molts els motius, que ara no cal repetir-los.

L’inici de l’actual a protesta ha estat marcada per la sentència contra el procés i, els catalans tips i farts de tanta injustícia s’han rebel·lat contra aquesta dictadura que, disfressada de falsa democràcia, governa a l’estat espanyol. La desobediència civil i pacifica és el que fa el poble per protestar. A tal efecte recordo el que deia Nelson  Mandela: El meu deure era desobeir una legalitat opressora de la llibertat del meu poble.

És cert que, aprofitant manifestacions, grups d’extrema dreta han provocat desordres públics de tota mena i del tot reprovables just quan aquestes es dissolien. En altres casos, tallar els carrers, autopistes i carreteres o omplir l’aeroport del Prat, s’ha fet pacíficament però aquests gestos han estat reprimits amb forta violència. Quatre persones han perdut un ull i dues un testicle. L’estat diu que les forces de seguretat complien la llei. Montesquiu deia: No hi ha pitjor tirania que la que s’exerceix a l’ombra de la llei i sota l’escalf de la justícia.

L’actual ministre d’interior ha declarat que la situació que es viu a Catalunya és pitjor que la que es va viure a Euskadi en l’època de la banda terrorista ETA. Vergonya s’ha de tenir per fer aquestes afirmacions tenint en compte què, a més de polític, és jutge de professió. Total que, ara mateix, serà considerat terrorisme qualsevol protesta si així ho dicta l’estat (de dret?).

La justícia espanyola està molt desacreditada a tots els nivells, però la caverna mediàtica ha sortit molt ràpidament a defensar-la. Ha desacreditat Amnistia Internacional quan en anteriors ocasions en parlava meravelles no tractant-se d’Espanya, ara es tracta d’una ONG a la que no cal fer-li massa cas. Aquesta defensa també l’han fet PP, Cs i el “PSC” antic partit català i socialista, ara reconvertit en el majordom del PSOE, tots tres signants del 155.

Independentment d’Amnistia Internacional i les Nacions Unides, són moltes les veus a tot el món que reclamen a la justícia espanyola la llibertat dels presos polítics i critiquen la manca de llibertat d’expressió, d’opinió, dissidència política i drets humans en general

No voldria acabar sense destacar que tots els països sud-americans en conflicte, són tots ells antigues colònies espanyoles (casualment) i on els cops d’estat i les dictadures sovintegen cada dos per tres i no solen respectar les minories existents. Aquest és el llegat que els va deixar la “mare pàtria”? Si és així no em d’estranyar-nos del que passa ara a Espanya.

El vídeo que acaben de veure és una mostra de manifestació pacifica, com ho són totes i que desmunten l’acció terrorista que l’estat vol adjudicar com a tal. Caldria ser  molt més  curosos i fixar-se amb els infiltrats (policies de paisà inclosos) provocant aldarulls que després en culpen als manifestants pacífics.

Voldria esmentar una frase, extreta d’un llibre d’història, que deia així: Si una llei és injusta, els homes no només tenen dret a desobeir-la sinó que s’han de comprometre a fer-ho (Thomas Jefferson).

Què en pensen vostès, vostès, benvolguts lectors? Hi ha terrorisme a Catalunya o és l’estat el que ho desitja per justificar la repressió? Té dret el poble català a manifestar-se pel tracte que rep de l’estat i la seva justícia? És realment Espanya una autèntica democràcia?

FER UN COMENTARI