Pedro Sánchez podria perdre les eleccions

Publicada: 26/10/2019 12:53h

Pot ser que la pregunta no sigui correcta, pot ser que el PSOE sigui el partit més votat, però això li permetria a Sánchez obtenir la presidència del govern? Crec que es va equivocar en no aprofitar el moment de feblesa del PP renunciant a formar un govern de coalició amb Podem. També va dir que no volia dependre dels independentistes, quan uns i altres són els que el van ajudar a obtenir el càrrec en la moció de censura contra Rajoy

Les enquestes no li són tan favorables com ell esperava, molts dels seus votants no entenen el motiu d’una nova convocatòria electoral i la dreta, a excepció de Cs, està remuntat més del que voldria posant en perill la formació d’un govern, sigui encapçalat per ell o per Casado segons siguin els resultats dels comicis. Que pensar si per ser president es veiés obligat a pactar amb els que ha menyspreat i aquesta fos l’única opció?

S’ha trobat amb la sentència del procés i, per motius electorals, la seva reacció ha estat del tot desafortunada. No sabia que es coneixeria abans del 10-N? Parla d’un judici just i que les penes s’han de complir amb la seva totalitat. Ara, a més, arremet contra el poble català per la protesta que fa en considerar injustes les penes imposades als seus líders. També podem fixar-nos com parla en els mítings, sembla comparativament, un partit d’extrema dreta.

No ha fet cas ni donat importància a les marxes de la llibertat que s’han produït a Catalunya, però sí que condemna aldarulls que, provocats per vàndals infiltrats, atorga a la ciutadania que sempre s’ha comportat de forma cívica, ordenada i pacifica. En aquest cas i, veient com actuen les forces de seguretat, comprenem que l’estat té el monopoli de la violència.

Pedro Sánchez, gual que anteriorment Mariano Rajoy, no entén el problema català que, no és altra cosa, que una manca de democràcia. El primer no recordo que protestés gaire quan el Constitucional va retallar l’Estatut, el segon va propiciar aquesta retallada. És lògic que un tribunal modifiqui el que van aprovar els parlaments espanyol i català i que el poble donés el seu vistiplau mitjançant un referèndum? No saben que això vulnerava la Constitució?

El conflicte Catalunya-Espanya no es pot resoldre ignorant les causes que l’ha provocat. És vergonyós que per a obtenir vots Pedro Sánchez ignori trucades telefòniques de Quim Torra i en presumeixi d’aquest fet en els mítings electorals. Cada cop més, veig la categoria política que té l’actual president en funcions i quin és el seu discurs polític de baixa qualitat, però que utilitza per aconseguir vots a Espanya. Vegin un exemple a continuació.

Què en pensen vostès, benvolguts lectors? Consideren a Pedro Sánchez un polític capaç de solucionar el contenciós amb Catalunya? El consideren capacitat per governar Espanya i fer front a la crisi econòmica? El consideren capacitat per alguna cosa? Ha fet alguna proposta per Catalunya o només amenaces? Que el nostre senyor ens agafi confessats, tant si guanya com si perd.

COMPARTIR

1 COMENTARI

  1. JAJAJAJA, un altre somniatruites… No es que sigui sociata, ben al contrari, pero el putxerazo ja ha sigut acordat amb el vist i plau de Soros, tros de meuca…

FER UN COMENTARI