Manquen pocs dies per les eleccions generals i a Pedro Sánchez no li surten els números, volia donar un cop d’efecte exhumant Franco, com un acte de justícia reparadora i, el tret li ha sortit per la culata. El que havia de ser un acte discret i de perfil baix s’ha convertit en un funeral d’estat. Tal fet a esvalotat el galliner i VOX, que es trobava en caiguda lliure és ara mateix, segons les enquestes, la tercera força política en intenció de vot.

Puc ser condescendent i admetre que és un home de partit però, no el considero un home d’estat, que és molt diferent. Primer va renunciar a formar govern quan ho tenia tot a favor, després va aconseguir exhumar Franco però de forma equivocada i, finalment, s’ha trobat amb la sentència del procés i el rebuig de la societat catalana que no sap com tractar.

No fa altra cosa que culpar a Quim Torra dels aldarulls que succeeixen a Catalunya, no vol parlar amb ell i li exigeix que condemni la violència, cosa que el president català ja ha fet molts cops però ell ho ignora olímpicament. És aquesta la seva forma de cercar la solució? És aquesta la forma d’actuar d’un veritable home d’estat?

Ha viatjat a Barcelona, no ha volgut veure’s amb Torra i com un gran “estadista” ha visitat a policies ferits en els aldarulls. Els mossos d’esquadra i ciutadans ferits han estat ignorats per qui vol ser el president de “tots” els espanyols. A l’hospital de Sant Pau s’hauria trobat tota mena de gent ingressada però ell només va voler visitar els “seus”. És conscient que dues persones han perdut un testicle i quatre ha perdut un ull?

En una entrevista a la sexta, amb el periodista Ferreras, es queixava del tracte rebut, no va ser atès per la direcció del centre (apuntant la possibilitat de ser ordre de la Generalitat) i va rebre una escridassada del personal de l’hospital i de la gent que es trobava a les portes del carrer. Cal recordar-li a aquest individu que, els cotxes de la comitiva, van bloquejar l’entrada del servei d’urgències.

És conscient Pedro Sánchez de l’actuació policial? Dels agents de paisà infiltrats entre els ciutadans? Que els actes vandàlics es produeixin quan la manifestació pacifica ja acabat? No té res a dir al respecte? No li sembla estrany que el suport a Catalunya s’està produint en diverses ciutats de l’estat? Que també la policia s’extralimita contra els manifestants que surten al carrer? No el veig capacitat per a exercir la presidència del govern espanyol.

Voldria acabar amb el comentari aparegut a l’Ara, on un professor, Antonio Rubio, ha dit el següent: El PSOE diu que Primo de Rivera és una víctima de la guerra, que la violència a Catalunya és pitjor que la d’Euskadi dels 80. Ha fet un funeral d’estat a Franco i ha enviat policia a rebentar Barcelona. I ara ens demanarà el vot perquè, si no, “governarà la dreta”.

Què en pensen vostès, benvolguts lectors? Consideren Pedro Sánchez l’home d’estat que el país necessita? Jo personalment no ho crec però donant un cop d’ull poden creure que no en trobo cap que valgui la pena. Un bon amic deia aquest matí que a la vista que no veiem cap de bo, acabarem per votar al menys dolent. Jo li he dit que això ho farà la majoria dels ciutadans espanyols, a Catalunya hem de votar dignitat i independència. Hi estan d’acord?

COMPARTIR

FER UN COMENTARI