El dictador Marchena

Reflexions d'un ignorant

Publicada: 20/10/2019 09:05h

Què és un dictador? Segons el diccionari, la definició de dictador és una “persona que ha rebut o s’auto proclama propietari de la veritat que ell imposa”

Desgraciadament, la història n’és plena d’exemples. I els catalans, des del 1714 en tenim una colla: Persones que fent ús del seu “autoritarisme”, imposaven les “seves” lleis i normes i que al llarg dels temps ens han castigat amb duresa, repressions, sentències, persecució de la nostra llengua i dels nostre drets…

Ens pensàvem que després de la mort de Franco, això s’havia acabat, oi? Doncs no. Seguim sent perseguits per defensar la nostra terra, la nostra llengua, els nostres costums, la nostra convivència. L’exemple més clar el tenim amb el judici i les condemnes a les que són sotmesos els representants del poble de Catalunya.

Judici just? No. Exemple de dictadura? Sí. Els advocats eren lliures de presentar les proves que volien? No. Exemple de dictadura? Sí. Els testimonis podien aportar les opinions que eren contràries al que pensava el senyor Marchena? No. El senyor Marchena els deia que “al final de la causa podran exponer su defensa”? Sí. No acceptar les proves en el moment que tenen rellevància serveix per fer un judici just? No. Tergiversar la interpretació dels fets per “justificar” la immoralitat de la sentència i imposar els criteris preestablerts pel senyor Marchena, és el que li correspon fer a un jutge just? No. Això és una actuació dictatorial? Sí.

I a partir d’aquests supòsits i d’aquestes falsedats, es dicta la “sentència més justa de totes les sentències que es fan i es desfan en el mon mundial”!

Ha nascut un nou dictador, Marchena.

FER UN COMENTARI