De veritat, senyor Iceta no l’entenc gens ni mica. La seva ambició política és esdevenir cua de lluç del PSOE? Pel que hem vist, la proposta política que li va oferir el PSOE és que a tot estirar els faci d’escolanet. El proposen per assolir càrrecs efímers i sense assegurança. Vostè que és força llest no ho accepta però en canvi s’apunta a validar la repressió de l’Estat contra Catalunya, s’apunta a donar suport al 155 (sí cal, és clar) encar que no hi hagi cap motiu ni polític ni jurídic, o s’apunta a elevar a “delicte” una manifestació externa de rebutg per part de la població catalana. De veritat que no l’entenc.

La independència de Catalunya, més tard o més d’hora serà un fet. Per molta repressió, la voluntat d’un poble no s’esborra així com així. Quan arribi el moment Catalunya necessitarà un partit socialita fort. Un partit socialista amb capacitat i voluntat de canviar coses, amb capacitat per trencar antigues inèrcies passades de moda. No ha pensat mai que podria un magnific polític per a la república catalana?

Diu vostè i els seus amics, tant per la dreta com per l’esquerra, que cal obeir la constitució espanyola i l’estatut d’autonomia de Catalunya. D’acord, o d’acord a mitges, però el que és cert és que els incomplidors d’aquestes lleis són precisament els seus amics.

Des de quan la Constitució no dóna carta de legalitat a l’estructura territorial de l’Estat? Des de quan l’estatut de Catalunya no dóna poder legislatiu al parlament de Catalunya? Si es reconeix aquest poder, per què tants recursos al Tribunal Constitucional?

S’ha llegit aquests dos textos legislatius? Són aquests documents legals per tot l’Estat i els que transfereixen competències exclusives a Catalunya en matèria d’ordre públic, presons, ensenyament o sistema de salut i moltes altres. Per què tantes interferències?

Per què vostè dóna suport a tota aquesta situació? De veritat que no l’entenc.

S’ha aturat a pensar en tots els incompliments que l’Estat actua sobre Catalunya? On són els milions compromesos, per resoldre l’etern problema de Rodalies? On són els diners pressupostats per invertir en obra pública a Catalunya? On és la prestança en el pagament d’aquelles partides d’obligat compliment segons el mandat legislatiu?

Senyor Iceta, no ha pensat que molts socialistes catalans tampoc entenen res del eu discurs?

Senyor Iceta, segueixo sense entendre’l i em sembla que fa un flac favor a Catalunya. Amb la seva tossuderia d’anar a remolc del PSOE no farem mai net. Pensi que l’era del bipartidisme i de les majories absolutes han passat a la història. És l’hora de fer política de veritat, és l’hora de pactes i negociacions, és l’hora d’arremangar-se i mirar el món el positiu i pel que sembla el PSOE camina amb el fre de mà ben fermat. La globalització ha arribat per quedar-si i el PSOE va amb el pas canviat. Vostè podria fer quelcom diferent a favor del socialisme català i no entenc el perquè no ho fa.

Senyor Iceta, m’agradaria entendre’l però no l’entenc. Podria estar d’acord amb vostè o no però m’agradaria entendre’l perquè penso que Catalunya necessita algú que aglutini els socialistes amb veu pròpia i que de cap manera pugi al vagó de cua del PSOE.

3 COMENTARIS

  1. Benvolguda Pilar, amb hores de diferència vostè i jo ens hem referit al PSC, vostè referit a Iceta i jo al partit en general. És una vergonya l’actitut dels socialistes de Catalunya. Ni representen ni defensen als que li han atorgat els seus vots. Jo els canviaria el nom per PSESC (partit socialista espanyol sucursal a Catalunya) que es en realitat el que són.

  2. Quant una persona ha viscut més de 40 anys , sense haver treballat en res més , només li queda arrapar-se e la cadira , si a més no ha pogut arribar al cercle dels privilegiats amb seu a Madrid.

FER UN COMENTARI