Retalls de la història

Reflexions d'un ignorant

Publicada: 29/06/2019 15:37h

La història de Catalunya des del 1714 i fins avui, ha estat constant en la reivindicació dels drets i les llibertats. Les diverses dictadures, tant monàrquiques com militars, no han pogut apagar mai del tot, aquest anhel del nostre poble.

L’etapa més recent arrenca de la dictadura de Franco, amb les lluites i reivindicacions identitàries de molta gent. Gent que ara ja és gran i que van fer possible moltes manifestacions, gent que va participar en organitzacions com la JOC, l’ORT, MCE, LCR, PTE, i d’altres. Gent que va fer possible el Primer Congrés de Cultura catalana, gent que anava a Montserrat a pregar a la Moreneta pel nostre país. Gent que va fer possible la caputxinada, gent que escoltava les paraules de Comín, de Cristians per Catalunya. Gent que cada any treballava als pastorets, que participava en les Corals de molts pobles i que enaltien el nostre país amb els seus càntics de Pasqua. Gent, molta gent.

Gent que tot i les dures repressions a que els va sotmetre la dictadura pel fet de reivindicar els valors de la nostra terra, varen persistir, lluitar i sacrificar-se per aconseguir millorar la situació dels catalans i amb el desig d’aconseguir una Catalunya rica i plena tal com es diu en el nostre himne.

Tot aquest passat, les seves lluites i constància, és el que ha fet possible arribar a aquest present. I tot aquest present amb les nostres lluites i constància, és el que ens fa possible treballar per arribar a un futur esperançador, en el que Catalunya sigui allò que vol ser; un estat lliure, independent, en el que es respecti a totes les persones, parlin com parlin, pensin com pensin i vinguin d’on vinguin i que vulguin sentir-se vinculats a participar dels valors i dels costums que al llarg de la història han configurat el caràcter del nostre poble.
Podrem arribar a donar compliment al que ens va predir Alexandre Deulofeu en els seus llibres sobre la “Matemàtica de la història” en els que, segons els seus estudis profetitza que el poble de Catalunya aconseguirà la seva independència entre el 2020 i el 2025? Oi que cada vegada hi som més a prop?

FER UN COMENTARI