La justícia espanyola és un “cachondeo”?

Publicada: 22/05/2019 10:52h | Actualitzada: 15:53h

Amb aquesta frase,sense l’interrogant, el polític andalús, Pedro Pacheco, fou condemnat a dos mesos d’arrest i sis anys d’inhabilitació. Va ser llavors quan una majoria d’espanyols va descobrir la paraula “presumpte” i que en el cas d’haver-la utilitzat correctament, no hagués tingut aquella condemna.

La paraula cachondeo típicament andalusa equivaldria en català, segons diccionari, a conya, befa, broma, desgavell o desori. No sóc expert en llengua, per la qual cosa no sé quina seria l’expressió més adient per qualificar que en penso de la justícia espanyola a la vista de com s’està desenvolupant el judici del Procés al Tribunal Suprem.

Aquest no és el primer article que publico sobre el tema i ja he deixat constància de la més que dubtosa imparcialitat del tribunal, en especial la del seu president Manuel Marchena. A la vista està, per a tots aquells observadors imparcials, tots els drets que s’han negat i vulnerat als presos així com el tracte diferenciat a testimonis de l’acusació o de la defensa.

De bon principi dues coses feien trontollar la pretesa imparcialitat. La primera, l’acceptació de VOX com a representant de l’acusació particular sent com és un partit polític, la segona, negar la presència d’observadors internacionals en el judici. Si no hi ha res a amagar quina ha estat la raó que justifiqui aquesta negativa?

Si observem el judici, observarem que tot sovint Marchena interromp els advocats defensors a l’hora dels interrogatoris i, “casualment” en favor i defensa dels testimonis de l’acusació. Són moltes les vegades que Marchena i els advocats defensors tenen picabaralles al respecte i que s’acaben per imposició autoritària de qui presideix el tribunal.

Un altre dels motius per dubtar de la imparcialitat ha estat la vergonyosa actuació de la JEC tractant d’impedir la participació de Puigdemont, Comin i Ponsatí a les eleccions europees, on dos dels seus membres ho són també del suprem. Ha estat la fiscalia la que ha resolt el cas atenen la reclamació dels interessats a través dels seus advocats.

PP i C’s es van equivocar demanant a la JEC que els impedís presentar-se a les eleccions europees, no són pròfugs de la justícia i, a més, Llarena ja havia retirat l’ordre d’extradició de forma que estaven en el seu dret de participar-hi. Tot indica que es tracta per tots els mitjans de fer la punyeta, tot saltant-se la llei, als polítics independentistes.

Que en pensen vostès, benvolguts lectors? Encara confien en la imparcialitat de la justícia, no sols en el judici sinó en totes les seves actuacions?

FER UN COMENTARI