Falses manifestacions en campanya electoral

Reflexions d’un ignorant

Publicada: 24/04/2019 22:03h

En aquesta campanya electoral, tot són manifestacions falses, atacs a les Institucions, mentides a dojo. Això sí, amb un eix central a tot Espanya: Catalunya.

Una competició d’insults contra el poble de Catalunya i el seu Govern entre VOX, PP i Ciudadanos. I el PSOE negant-nos el dret a celebrar un referèndum de manera molt clara, en paraules del senyor Sánchez, “nunca Cataluña será independiente”.

La mentida present en tots els seus discursos és la de que “no se puede realizar un referéndum en Cataluña porqué la Constitución no lo permite”. Suposo que tots aquests polítics es deuen haver llegit la constitució espanyola però segurament ho han fet molt de pressa, saltant-se alguns dels seus capítols.

Resulta que el “Capítulo III – Comunidades Autónomas”, entre d’altres coses, conté el següent.

Artículo 149 – I

El Estado tiene la competencia exclusiva sobre las materias seguientes.

Párrafo 32: Autoritzará la convocatoria de consultas populares por la via de un referéndum.

Queda clar?

Però ja per acabar, quan aquests polítics diuen que aplicaran el 155 per castigar a Catalunya, no solament castigaran “a los separatistas”, si no a tots els que hi vivim. O és que ja tenen previst fer un carnet que identifiqui els que són “unionistes”, dels que són “separatistes”? Però a part de castigar Catalunya, no perjudicaran també l’economia espanyola?

FER UN COMENTARI