Judici al procés, acusadors i acusats

Publicada: 06/03/2019 08:53h

Ja ha passat una altra setmana i les coses comencen a aclarir-se, han declarat tots els acusats i ja ha arribat l’hora d’interrogar els testimonis. Els primers no estaven obligats a respondre a les acusacions, els segons però, hi estan obligats a fer-ho.

Voldria destacar el que, segons el meu punt de vista, han estat els millors i els pitjors moments d’aquesta setmana. Els millors sens dubte, han estat els dos últims interrogatoris als acusats, els dos han respost a totes les preguntes, a excepció de Vox. Destacaria la declaració de Jordi Cuixart que, més que declarar, ha donat una lliçó magistral en la defensa dels drets i que ha suposat l’increment de 4.000 nous socis a Òmnium Cultural, un fet sense precedents.

Els pitjors moments els han protagonitzat Rajoy, Soraya i Zoido. Cap dels tres han assumit cap tipus de responsabilitat en les càrregues policials de l’1-O en una mostra vergonyosa de la seva categoria com a persones i, diria fins i tot, que si bé no han mentit, el fet de no dir tota la veritat o dir que no sabien o no recordaven, es podria interpretar com fals testimoni. Rajoy s’ha quedat desacreditat quan el lehendakari Urkullu l’ha desmentit, assegurant els encontres i les trucades telefòniques que varen tenir en un intent per negociar, no aplicar el 155 i aconsellant-li el diàleg amb Puigdemont i, el Mariano deia que no ho recordava.

L’exvicepresidenta Soraya, aparentment molt segura, va decebre tothom, va reconèixer alguns ferits l’1-O però no va dir tota la veritat. Va assegurar voler preservar la convivència ciutadana en Catalunya (a base de garrotades) que quan van veure els fets del 20-S decidiren enviar 6.000 policies i guàrdia civils i el “Piolín” ja estava atracat al port de Barcelona dies abans. Ja per acabar, el seu manifest final contradiu a Felipe VI, Borrell i companyia. Concretament va declarar: “Això és una democràcia i, per la meva experiència, com a vicepresidenta, a ningú hem hagut de dir-li que Espanya és una democràcia consolidada”. Ho sap el Borbó?

De Zoido prefereixo no parlar gaire, no és possible que un ministre d’interior ignori tot el que se li va preguntar, no ho recordo, no en ve a la memòria, no vaig participar-hi, no va aclarir res en absolut i sembla que responsabilitzarà a Pérez de los Cobos que encara no ha declarat. També destacar que Marchena ha negat visionar un vídeo tot dient que ja els valoraran més tard (?).

Acabem de saber la notícia provinent de l’ONU, en concret el Consell de Drets Humans que en fa un demolidor informe contra el judici al procés, en què acusa a les autoritats espanyoles de vulnerar els drets humans amb la presó preventiva de més d’un any als polítics catalans i fent esment de la inexistent violència i qüestionant, per tant, l’acusació de rebel·lió

Voldria acabar l’article donant-li un toc d’humanitat en record a les famílies dels presos, ja que ho passen molt malament i dediquen hores viatjant per estar al seu costat i poder donar-los tot el seu suport.

Què pensen vostès, benvolguts lectors? Creuen que el tribunal tindrà en compte l’informe de les Nacions Unides o, altrament, seguiran tractant de provar el delicte de rebel·lió que ja quatre països d’Europa no l’han vist per enlloc?

2 COMENTARIS

  1. He estat uns dies a Madrid i torno molt preocupat. El que corre per la Villa i Corte és que els catalans som agresius, els aldarulls aqui son diaris, odiem als que no parlen català, que volem la independencia per quedar-nos amb tot …
    Per ells les imatges que els ensenyen ho deixan clar. Les imatges de el que aquí vam veure amb els nostres ulls, son manipulacions. Per aixó els fa tanta nosa TV3. S’ha de tancar, ja.
    El més divertit és quan ens volen donar consell i que pensem de que viurem el dia que Espanya no posi més diners.
    Decididament, marxem i ràpid.

  2. Afegeixo: m’acusen formalment de ser un irresponsable per haber anat amb tota la familia a la manifestació de la Diada.

FER UN COMENTARI