És Espanya l’imperi de l’odi contra Catalunya? Per afirmar-ho o desmentir-ho, crec que cal fer una anàlisi històrica del tracte que Catalunya ha rebut al llarg dels anys.

  • 16 de gener de 1716: Promulgació del Decret de Nova Planta, en què s’anul·len els drets dels catalans, incloent costums i llengua. Això no és odi?
  • 13 setembre de 1923 fins a l’1930: Cop d’Estat de Primo de Rivera; implanta la seva dictadura, anul·la la Mancomunitat, costums i llengua. Això no és odi?
  • 1936: Franco inicia un Cop d’Estat amb la guerra civil que dura fins 1939. S’implanta la Dictadura en què tornen a ser anul·lats i perseguits els drets dels catalans i que dura fins a 1950. Judicis sumaríssims i mort de més de 60.000 ciutadans. Això no és odi?
  • 25 d’abril de 2006: Mariano Rajoy presenta “al Congreso cuatro millones de firmas sobre Catalunya”, “la recogida empezó el 31 de enero en Cádiz”. Això no és odi?
  • 28 de juny de 2010: El Tribunal Constitucional anul·la articles de l’Estatut aprovat pels catalans i pel “Congreso de los Diputados“, articles inclosos en altres Estatuts. Això no és odi?
  • En els darrers anys: Persecució de paperetes i d’urnes que queda en ridícul; el referèndum es fa gràcies a l’esforç de milers de ciutadans, tot i la repressió policial. Això no és odi? Detinguts els presidents d’Òmnium i ANC, el Major Trapero i consellers, acusats de rebel·lió! Detenció de la presidenta del Parlament, i exili del president i consellers, acusats de “cop d’estat, rebel·lió, sedició i malversació”. Això no és odi? Aplicació arbitrària de l’article 155 que provoca seriosos problemes socials i econòmics i que ara tornen a reclamar Vox, PP i Ciutadans, i el “gobierno de Extremadura“. Això no és odi? Els cops d’estat de Primo de Rivera i de Franco, amb milers de morts i exiliats, eren legals i la voluntat dels catalans de voler fer un referèndum és il·legal? Això no és odi?

Primo de Rivera i Franco: Alçament militar i morts, cop d’estat i premi. Catalunya: Referèndum, més de 2.000.000 de votants i presó. Això no és odi?

COMPARTIR

FER UN COMENTARI