Del 1936 al 1939, a Espanya hi va haver una guerra civil (jo li diria incivil). Un grup de militars, descontents amb el govern de la Segona República, es varen conjurar per dur endavant un cop d’estat amb el que aconseguir l’enderrocament del govern legalment constituït. El final de la guerra es va produir quan els que havien dut a terme el cop, varen resultar guanyadors, després de que durant la guerra, varen morir molts milers de persones, entre elles uns 60.000 catalans.

Avui dia, el govern català, està empresonat i a l’exili pel fet de voler complir el mandat del que la majoria del poble català vol, fer ús del seu dret a fer un referèndum i poder decidir si vol ser independent o no. En aquesta situació, Espanya els acusa de cop d’estat i amb sedició, rebel·lió i malversació de fons públics.

Per tant, resulta que…

  1. Declarar la guerra el 1936 es considera que és legal? I voler fer un referèndum el 2017 es considera que és sedició i rebel·lió?
  2. Donar la veu al poble i fer-ho pacíficament, s’ha de penalitzar amb presó? Però declarar la guerra i matar a milers de persones, mereix elogis i condecoracions?

Jo no hi entenc gens ni mica d’això que s’anomena justícia i per tant no se si el senyor Llerena i la “justícia espanyola”, estan actuant de manera legal o no. Oi que el senyor Franco va instaurar una determinada legalitat? oi que els que pensaven com ell eren els “legals”? I els que no, eren “els il·legals”? Aquesta manera d’actuar encara que fos legal, era una manera justa? Aquesta és la herència de la justícia que es deriva d’aquella “legalitat”? Legalitat derivada de la guerra civil espanyola?

El senyor Lerena hauria posat a Franco a la presó, acusant-lo de “rebelión, sedición y malversación”?

Jo, en la meva ignorància crec que en aquesta Espanya es confonen els significats del que és la “legalitat del govern” amb el que és una justícia de veritat i no una de ficció.

COMPARTIR

1 COMENTARI

  1. Amic Narcís. Un gran article que possa en dubte la ignorància del seu autor. No és el mateix justícia que legalitat. La diferència és del tot coneguda, a excepció de l’estat espanyol.

FER UN COMENTARI