Les dones diuen: “Ni un pas enrere”

Publicada: 21/01/2019 11:45h | Actualitzada: 12:31h

Els pactes que s’han dut a terme a Andalusia per part del PP, VOX i C’s i, en especial els que han signat els dos primers, han desfermat una onada de protestes a tot l’estat per part de col·lectius de dones que protesten davant la possibilitat de supressió o modificació de la llei de violència de gènere i que, juntament amb la de la memòria històrica, pretenia VOX.

El partit d’extrema dreta havia posat, entre les condicions, que no es donessin més ajudes a les víctimes de violència de gènere. Tot i que el candidat i proper president de la Junta no ha parlat del tema, alguns líders del PP posen en dubte que les denúncies de les dones maltractades siguin totes elles certes. Vegeu el que es va publicar en un diari de Madrid.

Capture

A totes les grans ciutats s’han produït manifestacions massives en protesta sota el lema “ni un pas enrere”. Francisco Serrano, líder de VOX a Andalusia, va qualificar les mobilitzacions de “kale borroka” al considerar, segons les seves paraules, que les feministes es volien manifestar per impedir drets i llibertats de la democràcia (?).

Cal afegir, per als desmemoriats de VOX, que en els últims 10 anys han estat més de 900 les dones assassinades a Espanya i que, en només 15 dies de l’any 2019 ja han estat 2 les víctimes mortals i vuit les dones que ha patit violacions i abusos sexuals.

IMG-20190108-WA0034

Les dones, a través de la història, sempre han estat subjugades al poder dels homes amb molt poques excepcions. Els drets dinàstics sempre han estat en favor dels homes, la majoria de religions no han permès a les dones exercir el seu ministeri. Fins al segle XX a elles no se les permetia participar en la vida publica i política dels seus països ni pertànyer a l’exèrcit. Tampoc se les permetia votar en unes eleccions, a l’estat espanyol no van poder exercir el vot fins a la segona república.

Un bon amic m’ha passat un vídeo que, si bé es tracta d’un reportatge de la televisió argentina, reflecteix el que va passar, en la majoria de països, quan es discutia en els seus parlaments la conveniència o no d’atorgar a les dones els mateixos drets que els homes. Els podrà semblar còmic però és així de cert.

A dia d’avui les dones han donat mostra sobrada de la seva capacitat per a desenvolupar feines i activitats que fins fa ben poc eren exclusives dels homes, entre elles destacaria la docència i la medicina. Així i tot quan parlem de política, grans empreses, multinacionals, la judicatura i l’exercit encara els hi costa “col·locar-se” i aquell que digui, a la vista del govern de Pedro Sánchez amb majoria de dones que no és cert, m’atreveixo a dir què és l’excepció que confirma la regla.

Què en pensen vostès, benvolguts lectors? Cal canviar la llei? S’han de suspendre les ajudes a les víctimes per violència de gènere? És lògic el que demana VOX?

2 COMENTARIS

  1. Ens ha costat suors i llàgrimes al sexe femení conquerir uns drets inherents a la persona humana, perquè ara surtin uns misògins feixistes i ignorants a voler-nos-els prendre. Pregunto pel que fa la llei de violència de gènere que VOXben acompanyat vol abolir: quants homes comptabilitzats han estat assassinats per les dones i fem la comparativa a l’inversa. Cal que les dones defensem sempre els nostres drets. Estiguem a l’aguait i no baixem la guàrdia. Us convido si teniu HBO a visualitzar la sèrie EL CONTE DE LES CRIADES.

FER UN COMENTARI