Declaracions d’amor?

Reflexions d’un ignorant

Publicada: 21/01/2019 11:19h

Espanya estima als catalans, oi? Algú en dubta? És per això que volen menystenir, subjugar i castigar a Catalunya? Són moltes les dades històriques que podríem citar.

  • Felipe V: Decreto de Nueva Planta anul·lant la llengua i els drets dels ciutadans catalans.
  • Primo de Rivera: Desmantella la CNT, persegueix la llengua i la cultura, dissol la Mancomunitat.
  • Francisco Franco: Amb la Guerra Civil contra el gobierno republicano legalment constituït, porta la mort a milers de ciutadans, entre ells uns 60.000 catalans i instal·la la dictadura repressiva contra Catalunya.
  • Oi que els gobiernos de després de la dictadura, no han dut a terme les aportacions econòmiques establertes en l’Estatut? Oi que això ha provocat un dèficit importantíssim a la Generalitat?
  • En l’Estatut aprovat pels catalans (“cepillado” pel senyor Alfonso Guerra) i referendat per las Cortes, el Tribunal Constitucional n’anul·la articles. Com és que si que els admet en altres autonomies?
  • L’1 d’octubre del 2017 lla policia espanyola destrueix urnes, paperetes i apallissa a la gent que va a votar. Tot i aquesta repressió, el referèndum dóna un resultat favorable a Catalunya.
  • Fent cas omís del resultat del referèndum, apliquen arbitràriament l’article 155 de la constitució espanyola.
  • El senyor Felipe VI en un discurs, felicita la violència policial (“democràcia”).
  • Repressió judicial, presó per “rebelión, sedición y malversación” i l’exili del govern català.

Oi que actualment C’s, PP i VOX, insisteixen que volen destruir la llengua, l’escola, TV3, els mitjans de comunicació catalans i aplicar un 155 encara més dur i per molt de temps? Oi que tot això és una gran demostració d’amor? I amb una certa complicitat del PSOE (PSC inclòs)!

Vistes les “declaracions d’amor” del senyor Pedro Sánchez em faig unes preguntes. Complirà les promeses que fa en els seus pressupostos? Tenim precedents, el senyor Zapatero va complir el seu “apoyaré”? Oi que no? Podem confiar en un senyor Sánchez que no vol resoldre res políticament?

Les mentides en que es sustenten els judicis, fan pensar en un judici just? Oi que no? El nostre govern va lluitar amb tancs i armament contra la repressió del gobierno español? Oi que no?

COMPARTIR

FER UN COMENTARI