Per reflexionar

Reflexions d'un ignorant

Publicada: 01/11/2018 23:30h
Font: www.elespanol.com

Quanta raó tenia el gran missioner Vicenç Ferrer quan va dir…

Nosaltres, el poble, som petits i podem entrar a totes les cases per conèixer les persones, els seus problemes i ajudar a resoldre’ls. Però els governs d’alguns estats son com uns enormes elefants i per això no poden entrar dins de les cases per ser justos poder ajudar a la gent.

Aquí en tenim alguns exemples.

Regnat del rei Felipe V

Es promulga el “Decreto de Nueva Planta”, que en el seu capítol primer diu: “habiendo con la asistencia divina y la justícia de mi causa i con mis armas, pacificado enteramente Cataluña, tocaba a mi soberania establecer mi gobierno y mis providencias para sus moradores”.

Regnat del rei Felipe VI

Repressió policial indiscriminada contra la gent que participava pacíficament en les votacions del 1 d’octubre. Ordres de Rajoy en aplicació del 155: “Disolución del Parlament y elecciones el jueves 21 de diciembre”. Fent cas omís del resultat de les eleccions, convocades per ells mateixos, els ministres del “gobierno español”, usurpen les competències de la Generalitat. I a més, es decreta por ordre judicial presó pel govern català i detencions de persones per pensar diferent del que volen. Desmantellament del Diplocat i de les ambaixades de Catalunya, del Consell Assessor per la Transició Nacional i acomiadament dels delegats de la Generalitat de Brussel·les i de Madrid. Moltes més indagacions policials i judicials; però les citades són segurament les més significatives.

Tots en som coneixedors i no cal enumerar tot el mal que han causat a Catalunya aquests fets, que es reiteren al llarg de la història de la monarquia. I que han afectat a tots els ciutadans de Catalunya, siguin independentistes o no.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI