Al govern català se l’acusa de rebel·lió, de golpe de estado, malversació i altres actes delictius contra el gobierno de España, pel fet de complir el manament del poble català en un referèndum; referèndum que es va fer, tot i les dificultats (el dia abans “los ministros” deien que no hi havia ni urnes ni paperetes) i la vergonyosa repressió policial contra els que votaven pacíficament. Això va ser un golpe de estado?

Franco va iniciar una rebel·lió, un golpe de estado i altres actes delictius contra el gobierno que en aquells moments tenia España. Això no va ser un “golpe de estado”?

La victòria de la rebel·lió contra la República, va propiciar que Franco reinstaurés la monarquia. És a dir, gràcies a una guerra contra l’estat, i als milers de morts que es van produir, Franco reinstaura un exmonarca i li confereix la condició d’inviolable.

És just que el rei espanyol tingui la categoria d’intocable? A qualsevol que comet acte delictiu se’l fa responsable d’allò que ha fet, oi? Per què aquest senyor a qui un dictador el va fer rei, no? No és una persona com totes les altres persones?

Oi que se’ns diu que “España es un estado democrático”? i que la justícia española és un exemple d’imparcialitat?

Oi que la conclusió a la que es pot arribar d’aquests dos “golpes de estado”, és que “si el golpe es pacifico, es ilegal” però “si se hace militarmente es legal”? Oi que diuen que el rei ho és “por la gracia de Dios”, no ho és “por la gracia de Franco”?

En la meva ignorància sóc incapaç de resoldre aquests interrogants.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI