I si els catalans ens copiéssim dels castellers (II)?

Publicada: 07/09/2018 09:05h

Publicat per Diario16, Factor de resiliència de Josep Jover.

“No es pot entendre que perduri un conflicte com el català enfront d’un Estat que no dubta a utilitzar la violència de forma indiscriminada”: Jutges, premsa de cort feixista, poder econòmic i la societat espanyola cantant “a por ellos”…

Quina correlació existeix entre el moviment casteller i l’independentisme?

“Un casteller, exemple de força i unitat d’un poble” és igual al votant independentista, exemple de la força i unitat d’un poble que cada 11-S admira al món en macro manifestacions pacífiques i per causes dignes. S’optimitza la unitat?

castellers human towers-90c14628cbb6577c9bd6da29459a91c0

La societat catalana, és capaç de “trenar-se darrere d’interessos comuns”, és igual al moviment independentista, al marge de partits i ideologies, “trena” objectius, actituds, compromisos, cara a una indispensable meta comuna, la democràcia real, benestar pel que es genera, justícia social avançada, llibertat, DIGNITAT.

La força són els resultats d’eleccions, xifres d’independentistes que no disminueixen malgrat l’enorme repressió judicial, policial, econòmica, de l’Estat espanyol. La demostrada pels presos polítics i els qui reclamen la seva sortida i la llibertat per a “tots” a través de la independència. S’optimitza aquesta enorme força?

rialles

L’equilibri  és el mateix que si algú falla en vénen uns altres. Se succeeixen capdavanters, responsables d’ANC, Òmnium, independentistes. La vida s’ha emportat als majors però s’incorporen cada vegada més joves i adults. Homes i dones. Formidable la demostració de tantes dones en molt diverses activitats a favor de la llibertat de les seves famílies, el futur dels seus fills! S’optimitza l’equilibri del castell?

El valor dels nens que pugen al castell, dels que aguanten la construcció és una ineludible característica de l’excel·lència: L’autoexigència, màxim esforç i en tots els pisos. La base mai sortirà a la foto però sense ella l’enxaneta no alçarà el braç malgrat el risc. Valor reconegut per la policia espanyola: “Davant de les seves porres es posaven també àvies i nens”. Es mantindrà el necessari?

flama_canigo_sep_1

El seny és la constància, treball, esforç, regularitat, confiança, compenetració, germanor, o ràbia continguda que equival a les característiques i actuacions absolutament pacífiques, reconegudes per la justícia, premsa internacional a favor de la llibertat. “Tots” estem en “tots” els pisos del castell. S’optimitza?

Existeixen colles “anticastelleres”? Sí. Hi ha partits, jutges, mitjans, poders econòmics, forces policials, espanyols, votants a Catalunya que no construeixen castells! Intenten destruir-los per impedir una democràcia real, la justícia social avançada, el màxim benestar possible, la llibertat! Imposen la “dependència” i els molts negatius efectes per a “tots”, inclosos els mateixos “anti-castellers”.

La realitat no permet ser mer espectador. A quina colla ha d’incorporar-se un votant català que tingui veritable dignitat democràctica, que aspiri al fet que la seva família visqui en un país lliure, pròsper, just i avançat?

perladignitat4 500px

FER UN COMENTARI