Senyor Llarena, jutge i magistrat de la Sala Segona Tribunal Suprem. Gema Espinosa magistrada, la seva dona, directora de la Escuela Judicial. Les relacions amb la cúpula judicial són d’amistat, confidencialitat, complicitat. La justícia belga cita al senyor Llerena el 4 de setembre per la denuncia dels exiliats catalans. Llerena demana ampara al seu Tribunal Suprem perquè l’eximeixi de la obligació de presentar-se a la justícia belga. El tribunal espanyol accedeix a la seva petició.

Els fets
  1. La denegació de drets fonamentals del senyor Llerena als membres del govern català, als Jordis i al senyor Trapero. Molts mesos d’exili i de presó preventiva, sense judici i amb acusacions d’organització criminal, malversació de diners i fins i tot terrorisme.
  2. El “gobierno español” ha demanat al govern belga que “actúe en defensa de la inmunidad de la jurisdicción de España y del juzgado del Supremo”.
Diverses reflexions
  1. És de justícia que el Tribunal Suprem protegeixi a un dels seus membres? És just que aquest mateix tribunal no protegeixi els drets dels que estan empresonats injustament, sense judici?
  2. Oi que el senyor Llerena ja sabia que els companys magistrats li donarien l’ampara sol·licitada? Era just que li donessin o va ser un “acto de compañerismo”?
  3. Oi que ens diuen que “en España hay separación de poderes”? Si és així, com és que el “gobierno español” ha demanat al govern belga que intervingui en la decisió dels seus tribunals? Pot ser que acostumats com estan que a Espanya aquesta independència no existeix, veuen normal demanar al govern belga que interfereixi?
  4. Aquesta “justícia española” és la més justa de totes les justícies del món?

Jo, en la meva ignorància, no trobo resposta a aquestes preguntes.

FER UN COMENTARI