Què hem de fer amb el rei espanyol?

Publicada: 17/08/2018 15:39h | Actualitzada: 24/08/2018 15:39h

S’acosta el 17 d’agost i el senyor Felipe VI d’Espanya, o li fan dir, que vindrà a Catalunya per retre homenatge a les víctimes dels atemptats de l’estiu passat. Molt bé. Benvingut i vigili en no caure que encara en tindríem la culpa els catalans.

La majoria dels catalans optem per la república per tant el senyor de Borbó no ens va ni ens ve. Vol venir a Barcelona? Cap problema, un turista més.

Si un dia la reina Elisabeth II d’Anglaterra o la Reina Mathilde de Bèlgica, posem pel cas, volen venir a Barcelona les anirem a xiular? Ben segur que no. Les farem fora? De cap manera. Plantejarien el viatge o les autoritats catalanes les rebrien amb cortesia sense qüestionar-se si els esguerren o no les vacances. Per què el rei d’Espanya ha de ser diferent?

Si vol venir, que vingui. A alguns catalans els pot encuriosir aquests tipus de personatges i tots els que porten per companyia. Per què el ho hem de recriminar?

De totes maneres, aquest viatge del Borbó té un caire polític especial que de cap manera ha de tapar l’objectiu de la commemoració.

Barcelona va ser víctima d’un atac terrorista de gran magnitud i és Barcelona qui ha de tenir el paper rellevant en l’afer. Durant l’atemptat molts ciutadans tant de casa com de fora varen rebre directament les conseqüències, no hi cap mínim d’ombra de dubte, han de ells els protagonistes al costat de la ciutat. Com menys personalismes millor.

Què se’n ha de fer del rei? Doncs anar-lo a rebre com un foraster il·lustre i a tot estirar convidar-lo a dinar (ni que sigui a Can Culleretes). Després del cafè tots cap a casa i amics com sempre.

Ni aplaudiments ni xiulets, ni cassolades ni cal anar-hi per girar-se d’esquena, a tot estirar omplir els balcons i finestres de les cases particulars de la Rambla de Barcelona i dels carrers de Cambrils pancartes recordant-nos a tots plegats que la situació que vivim a Catalunya no està per festes no festetes.

Tot recordant les víctimes dels atemptats el 17 d’agost seguirem treballant perquè mai més a la vida es pugui tornar a repetir una matança com aquella.

Deixem-nos si ens toca o no ens toca, si és competència del municipi, de la Generalitat o de l’Estat o de la Unió Europea que la vida d’una sola persona val més que tot plegat. I al rei deixem-lo amb pau, ni cas.

FER UN COMENTARI