Pablo Casado, nou president del Partit Popular

Publicada: 11/08/2018 09:15h

Fa setmanes que volia parlar del nou president del PP, motius no me’n faltaven però volia veure el seu tarannà un cop obtinguda la presidència del seu partit. Ja com a portaveu m’havia deixat unes mostres prou clares del seu pensament polític però, sobretot, dels seus punts de vista sobre Catalunya i el procés.

Dues “perles” seves em van alertar del que ja em temia i que el temps està confirmant de forma fefaent: Primer el comentari sobre Puigdemont, indicant-li que podria acabar de la mateixa forma que Lluís Companys (empresonat, jutjat, condemnat i afusellat). El segon comentari feia referència al president del Parlament, Roger Torrent, recordant-li el que hauria de fer, tenint en compte que era casat i pare de dues criatures.

Totes dues afirmacions, per si soles, desqualificarien a qui les fes en un país democràtic com cal, però a Espanya van ser ben rebudes pel seu partit i la dreta espanyolista en  general, ja que, a Excepció de Catalunya ningú el va criticar.

Ara, un cop obtinguda la victòria i presidir el PP, està demostrant realment el que és i el que representa. Una persona que no dóna ni ofereix solucions, l’únic que fa és criticar, a tort i a dret, qualsevol decisió de l’actual govern socialista, tant si es tracta de Catalunya, dels immigrants o d’ETA. Un polític d’envergadura vaja.

De cara a Catalunya no se li ha sentit dir ni una sola paraula, suggeriment o proposta per resoldre el cas català, Només critiques a l’actual president de la Generalitat. A la decisió dels tribunals europeus, a considerar la sortida d’Espanya del tractat de Schengen, a voler modificar el codi penal de cara al procés i a exigir de nou l’aplicació del 155.

Critica la immigració, la culpa de la possible degradació de la pau social a Espanya i el perill que representa pel manteniment de la classe mitjana al país. Així i tot es fotografia amb immigrants fent cara de bona persona i visita Melilla per veure la tanca i les mesures de seguretat que impedeixin la seva entrada.

Per últim acaba de donar la darrera mostra del que pensa i vol fer en un futur immediat. Vol tornar al poder, vol que el PP torni a governar costi el que costi engegant la gerra bruta que faci falta i utilitzant la mentida i difamació contra l’actual govern. Casado acusa Sánchez de “cedir davant els terroristes”. Es refereix al trasllat de dos presos etarres a qui se’ls ha atorgat el 3r grau. Ningú del partit li ha dit que la decisió la va prendre Rajoy?

1532417794_303610_1532433162_noticia_fotograma

Voldria recordar-li que el seu mentor i fiador, José M. Aznar, va ordenar 190 acostaments i 42 tercers graus a presos etarres en només quatre anys. No recordo que hagués dit ni una sola paraula criticant el “model” de gestió del seu admirat. Un estadista de collons.

Queda per últim la polèmica del seu “màster” que, a hores d’ara per estar aforat, queda en mans del Suprem, ja que la jutge que ho ha investigat observa, a ell i a altres imputats, sospites de quan i com va obtenir el títol que li va atorgar la universitat Juan Carlos I de Madrid, la mateixa que ja es va veure involucrada en el cas Cristina Cifuentes. A continuació podeu veure les seves declaracions al respecte.

Sigui o no legal el títol en sospita, la veritat és que Pablo Casado em recorda molt a un altre polític al qual vol anul·lar i que no és altre que Albert Rivera, tots dos ofereixen per a Espanya les mateixes solucions i volen demostrar qui dels dos se sent més espanyol.

I vostès, benvolguts lectors, que en pensen d’aquesta nova joia del PP?

FER UN COMENTARI