Política: Etimologia. Hi ha diverses definicions. Una, molt adequada, seria el resultant d’unir dues paraules, “polis” i “ètica”. Polis: “Ciència que tracta del govern i l’organització de les societats humanes, en especial dels estats”. Ètica: “Conjunt de costums i normes que dirigeixen o valoren el correcte o no del comportament d’una comunitat”. És aplicable això al 17-A?

Publicat: “L’alcaldessa Colau veu moralment repugnant la politització del 17-A?”

Podria haver-se evitat l’atemptat?

No és possible contestar. Ha succeït en grans ciutats de països importants. Va fer el govern espanyol tot el possible per evitar-ho? Hi ha molt seriosos dubtes! És ètic que l’estat espanyol no permeti que la policia catalana estigui en l’organisme de l’Europol i així tingui informació directa? Va ser ètic que la policia espanyola avisés a uns gihadistes que estaven sent vigilats pels mossos? És ètic que l’imam que va promoure l’atemptat fos confident del CNI i no s’hagi donat informació clara? És ètic que els partits majoritaris es neguin a investigar el que va passar? Va ser ètic que en tres ocasions la policia espanyola contactés amb l’imam i no informés els Mossos? Aquests fets, àmpliament publicats, no els qualifica moralment repugnants l’alcaldessa Colau? Tots aquests fets, no obeeixen a la política de l’Estat espanyol amb Catalunya? Des de la dignitat democràtica, qui polititza? És un comportament ètic per part de l’Estat espanyol?

Colau-Puigdemont-Ofrenda-Floral

Publicat: “Sánchez diu que el rei serà benvingut a Catalunya”.

Aquesta afirmació, és ignorància, demagògia o bé autoritarisme?

Què han fet els reis d’Espanya, pare i fill, perquè Catalunya els doni la benvinguda si existeixen molts motius per ser rebutjats? Què va fer Felipe VI el dia de l’atemptat? Va venir d’immediat o, com el govern espanyol, els seus estaments, es van quedar muts i absents? Mentre, el govern i els mossos van ser lloats mundialment per la seva eficàcia. I ara estan o a la presó o imputats! És una bona política, és ètica? Òmnium, ANC han decidit no protestar però no participaran al costat del rei. Es pregunten la monarquia, els grans partits, per què no es desitja la presència de Felipe VI, o la del govern espanyol? Que existeixi aquest rebuig tan majoritari, no és conseqüència de la “política” aplicada pels partits majoritaris durant molt temps contra Catalunya; dels quals van recolzar i amenacen amb el 155; del discurs que va autodestruir la funció institucional i moderadora del rei? De debò ignoren aquesta realitat? No ha estat la monarquia, els governs del PP, PSOE, polititzant aquesta reacció ciutadana que troba una manera de manifestar-se en la commemoració del 17-A? Han aplicat una política en, i per a Catalunya com perquè se’ls consideri líders propis i siguin benvinguts? Han estat sempre i en tot un comportament ètic amb tots els catalans?

43168774664_d326517b60_z

Des de la dignitat democràtica, qui polititzava molt abans del mateix atemptat? Qui polititza ara la commemoració del 17-A? Què ha de fer un català amb dignitat democràtica?

perladignitat4 500px

FER UN COMENTARI