Quan hom neix amb un ADN prepotent no hi ha qui el mogui, es creu posseïdor de la veritat absoluta, per tant, anatema per qui li porti la contrària.

Entre els que maneguen les cireres a l’Estat espanyol hi ha alguns (massa) d’aquesta mena.

Per exemple, el jutge Llarena, gràcies als seus discursos i a les seves interlocutòries ha demostrat ser més papista que el papa. Segons Pablo Llarena la paraula de jutge és indiscutible i inqüestionable i manifesta l’existència d’uns delictes i manté uns arguments que no s’aguanten per enlloc, entretant manté polítics a la presó i a l’exili en l’ordre de no tornar a trepitjar espanyola, la resta d’Europa per en Llarena no existeix. Si la resta dels estats europeus no ho veuen així és que tenen una legislació caduca.

Un altre exemple el tenim en un altre Pablo. Pablo Casado no s’ha parat ni un moment a pensar el per què de la caiguda de Mariano Rajoy? No serà pas per què els diputats els tenen mania. Els grups  parlamentaris han donat suport a Pedro Sánchez només per portar-los la contrària i això s’arregla amb unes noves eleccions, sens dubte tornarem a guanyar i s’ha acabat el bròquil.

El senyor Pablo Casado i els seus amics del PP són els guardians e la veritat i com a tots els d’aquesta mena els importa poc el que pensin els catalans i els altres espanyols que no comparteixen la filosofia i manera de fer del PP.

Prepotència fins el final. Primer pas, convocar el primer Consell General del partit a Barcelona per demostrar que es mou per Espanya al seu gust i sense reserves. Pel senyor Casado, Catalunya és Espanya i fa a casa “seva” el que li sembla.

Això no és per fer política, això és fer el fatxenda. Pensa que torres més altres cauen.

Segon pas, anunciar quina serà se seva primera proposta parlamentària, esmenar el Codi Civil per tal d’incloure om a delicte la proposta d’independència en qualsevol, forma d’execució encara que sigui de pensament i prohibir el dret a convocar referèndums encara que sigui inconstitucional. Ja canviaran la Constitució, si cal!

Li aconsellaria al senyor Casado que preparés una esmena a la totalitat dels pressupostos del 2019. Parla d’incrementar les partides referents a l’increment de les pensions segons la filosofia del senyor Casado, aquesta partida es pot esperar ja que caldrà dedicar més diners per a construir presons espanyoles, sinó, on posaran els dolents que pensen pel seu compte?

Si durant tots aquesta darrers anys del Govern del PP la tasca més positiva ha estat degradar el poder polític, desqualificar el paper dels parlamentaris fins a deixar-los com un espai perquè s’entretinguin els diputats; ara, amb la joventut i la guapura de Pablo Casado i la seva experiència en fer tripijocs veurem com se’n surt encara que no està sobrer recordar-li que no té majoria parlamentària amb poder suficient per tombar-li les seves iniciatives.

A l’Estat espanyol hi ha més personatges qe comparteixen un ADN prepotent, amb sang imperialista que els corre per les venes. Penso en Albert Rivera i la seva amiga Inés Arrimadas o Carlos Carrizosa, penso, també, en Josep Borrell, els presidents d’Andalusia i de l’Aragó i en molts d’altres.

Què hi farem! Llàstima que fins que no reaccionin (que no ho poden fer) i s’adonin que estem a Europa i al segle XXI on les coses es fan d’una altra manera, que hi ha hemeroteques i que l’escolarització és per a tothom, els ciutadans patirem i molt.

FER UN COMENTARI