Per a qui és problema? Per Catalunya o per Felipe VI?

Publicat: “Si la Generalitat no vol rebre al rei serà un problema per a Catalunya perquè suposarà que no representa a tota Catalunya”.

Segur? Pot assegurar que el rei sí que representa a tota Catalunya? Felipe VI va dir: “Catalunya serà el que vulguin els catalans”. Quan els catalans han volgut expressar què volen, com ha reaccionat el rei? Donant suport a la repressió, prohibint! Aquí estan les seves declaracions després de l’1-O! Té paraula i memòria? Els fets demostren que no. Exactament, què li deuen els votants a Catalunya a la monarquia espanyola? Votaria avui monarquia borbònica i castellana la majoria de la societat catalana? Si la resposta és no, qui té el problema seriós? No és un problema evident i un indicador clar que hagi de venir i estar “blindat” per les forces de seguretat? Des de la dignitat democràtica, què és coherent? Optar per una república independent i moderna dins del marc europeu o ser cada cop més súbdits d’un rei castellà i hostil, que no demostra cap gest per a ser estimat, acceptat, respectat, a Catalunya?

el_rey_felipe_vi_protagoniza_nuestra_portada_de_enero_6258_863x647

Despotisme il·lustrat o autèntica democràcia a Catalunya?

Publicat: “En el tema de Catalunya, PSOE, C’s i PP estan d’acord. Competeixen per veure qui és més anti-independentista”.

Publicat: “Hi ha diferències entre JxC i el PDCAT i entre aquests i ERC, CUP”.

Per què, per a què, competeixen? El 80% de votants a Catalunya vol decidir: República independent o autonomia que cada vegada és més “autonosuya”? La societat catalana ha demostrat una de les majors iniciatives democràtiques a través de macro manifestacions pacífiques que han sorprès al món. Els polítics diuen defensar a la societat. Ho fan o en realitat defensen les seves posicions ideològiques, partidistes, personals? Segueix el despotisme il·lustrat? La societat catalana que es va manifestar ho va fer unida i amb un clar objectiu. Ha de renunciar a imposar la seva paraula i influència per sotmetre’s al que decideixin els qui ostenten el poder o lideratge aquí i allà? Des de la dignitat democràtica, què és coherent? Referèndum per una república independent o submissió a un estat espanyol clarament colonitzador i amb jutges i policies com a únic recurs de persuasió?

Com es qualifica a qui es ven per diners?

Publicat (govern espanyol): “Invertir a Catalunya possibilitarà un marc d’enteniment”.

Quantes vegades s’ha escoltat, llegit, que l’estat espanyol invertiria a Catalunya el que contemplaven els pressupostos, figurava en els estatuts i necessitava en infraestructures, sanitat i educació entre d’altres? Moltes vegades. S’han complert? No! A quant ascendeix el dèficit fiscal acumulat des de la transició? A més de 300.000 milions d’euros! Aquest incompliment i dèficit, perjudica només als independentistes o a tots els que viuen, treballen, tributen a Catalunya? La resposta és clara. Ara, volen enteniment a canvi d’inversions? Des de la coherència, què triar? Prostituir-se una vegada més per promeses que mai compleixen, oblidar el 155 i l’1-0, o decidir una independència que defensi tant el benestar merescut com la dignitat, llibertat, justícia social i democràctica autèntica?

780_0377_89757_beb73eb1cf12db9eb5cf2312658c4372

Aquesta és una petita mostra de la diferència d’inversions que ha fet l’Estat espanyol fins al 2007 i ja hem arribat al 2018. Els incompliments han estat sempre la forma de no invertir a Catalunya tot i estar pressupostat i compromès, tant per part del PP com del PSOE. Ara podrem refiar-nos o actuaran com sempre?

perladignitat4 500px

FER UN COMENTARI