Pablo Casado, nou president del PP

Reflexions d’un ignorant

Publicada: 23/07/2018 11:57h | Actualitzada: 20:38h
El sotssecretari de comunicació del PP, Pablo Casado. Font: ACN

El senyor Pablo Casado ha estat investit per una ampla majoria com a president del Partit Popular. Per tant és el substitut dels seus predecessors, el senyor Aznar i el senyor Rajoy. Com ells, la seva pretensió mes gran és lluitar per poder presidir el “Gobierno de España“. Una pretensió legítima, doncs la majoria dels polítics el que més valoren és tenir poder.

El que no sé si és tan legítima, és la seva manera de parlar i la seva “predisposició al diàleg” que es desprèn d’alguns dels seus discursos. Ja fa uns mesos i referint-se al president Companys, va dir que “hay que recordar que la declaración de independencia por parte de Companys, le comportó el que fuera detenido por el gobierno y fusilado por el franquismo en 1940“. I va afegir que “a lo mejor, quien la declare ahora acabará como el que la declaró hace 83 años“.

Això va ser una declaració circumstancial i buida de mala intenció? O demostra un convenciment profund del que creu que cal fer amb Catalunya?

Potser ens ho pot aclarir una de les frases del seu discurs d’investidura quan diu que “hemos de reconquistar Cataluña y hemos de modificar nuestro Código Penal, para que se pueda castigar cualquier desafío secesionista”.

Aquesta és l’Espanya que ens ofereix als que vivim i ens estimem Catalunya? Oi que les seves afirmacions ens recorden i fan presents les paraules que va dir aquell “general español”, de que “hay que bombardear Barcelona cada 50 años”?

Oi que totes les paraules tenen el seu significat? A les paraules d’aquest senyor, quins qualificatius creieu que els hi podem donar: Concòrdia, fraternitat, esperit de col·laboració, odi, esperit de venjança, imperialisme?

Tenen premi els que són nacionalistes espanyols i s’han de castigar als que són nacionalistes catalans? Aquesta és la democràcia que aquest senyor vol per Espanya?

FER UN COMENTARI