Senyor Casado, en primer lloc la meva enhorabona per l’encàrrec que li han confiat la majoria dels compromissaris del seu partit en el Congrés del cap de setmana passat. De totes maneres em sembla que no ha començat amb bon peu.

Diu que vol “reconquistar Catalunya” i això ja ho va intentar “Don Pelayo y los Reyes Católicos” i no ho varen aconseguir. Catalunya sempre ha estar reaccionària a acceptar conquestes i reconquestes.

Els catalans som i volem ser gent de pau, estem segurs que el temps de guerra ja ha passat, som gent de pacte, de complir la paraula donada, de negociacions i compromisos, som gent de diàleg, d’escoltar i raonar. La resta d’armes no les volem ni veure i si vostè es pensa que el prime acte de l’executiva del seu partit s’ha de fer a Barcelona per caure simpàtic o per començar a prendre mides equivoca de mig a mig.

Hostes vingueren que de casa ens tragueren. Qui és vostè per voler foragitar els catalans de casa seva? Diu que qui no es trobi bé a Espanya que marxi. En aquest sentit li vull recordar un parell de coses, els catalans anem i venim pel món perquè ens ve de gust, per negocis, per esplai o per cultura sense demanar permís i no volem canviar el nostre tarannà. La segona, el que volem els catalans, tots, és quedar-nos a casa i muntar-la i decorar-la al nostre gust. Qui són vostès i els seus amics per decidir per nosaltres?

El segle XXI fins hi tot els adolescents decideixen per ells tant si es tracta d’estudis, feina, viatge o amistats. Fins hi tot les dones són mestresses del seu propi cos amb capacitat per decidir si volen o no avortar, si volen o no fer gestions amb entitats bancàries, comprar o vendre béns de la seva propietat. Els catalans fins hi tot respectem les decisions dels homosexuals i les lesbianes, ja que són persones com qualssevol altres. No ens espanten els forasters que arriben fugint de la guerra (que no han provocat ells), fugint de la misèria de la qual ells no en són responsables, o simplement cercant millors condicions de vida.

Em sembla absolutament injust assumir com objectiu del seu partit, un partit que aspira a governar Espanya, dirigir el seu fer i desfer polític basat en prohibir i eliminar tot i tothom que els sembla diferent.

En el segle XXI aquestes teories ja no es porten. En un món globalitzat és inútil nedar contracorrent amb les mateixes tècniques de l’edat mitjana. Les bruixes, la sagrada inquisició, les conquestes per el poder ja són història i el seu discurs m’ha semblat absolutament ridícul.

Senyor Casado, em sembla que val la pena que reconsideri la seva actitud i els seus discursos. El que vàrem sentir el passat cap de setmana em sembla que només va agradar als seus amics que l’aplaudiran i és possible que ho facin més que res perquè aspiren a ocupar un càrrec.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI