Ciutadans, el gran perdedor de la moció de censura

Publicada: 10/06/2018 11:56h

El partit d’Albert Rivera ha estat, al meu parer, el màxim perdedor de la moció de censura.  A Ciutadans aquesta moció l’ha agafat a contrapeu i ni ha sabut ni ha pogut fer res per treure’n profit. A C’s li convenia la continuïtat del PP a qui hauria atacat, a partir d’ara, a l’espera de les properes eleccions.

Són varies les actuacions judicials pendents que haguessin acabat d’enfonsar els populars i Ciutadans fent una ferotge oposició pretenia, tal com les enquestes demostraven, anar engrandint els vots de la dreta espanyola. Rivera no ha tingut paciència, ha avalat el govern de Madrid després del cas Cifuentes i ha presentat, a corre-cuita, la seva nova plataforma anomenada “España Ciudadana” amb la intervenció de Marta Sánchez i la seva versió de l’himne espanyol.

El que no s’esperava Albert Rivera ha estat que Pedro Sánchez, aprofitant la sentència del cas Gürtel, hagi aprofitat l’ocasió de plantejar la moció i que contés d’un ampli suport de la resta de grups, incloent-hi bascos i catalans. Per aquesta raó va exigir la ràpida i immediata convocatòria d’eleccions com a condició per donar-li suport. Al no aconseguir-ho ha estat molt crític i desafortunat criticant Pedro Sánchez pels vots dels independentistes.

No queda clar fins a quin punt Catalunya es podrà beneficiar d’aquest canvi de govern, el que si s’aconsegueix és l’eliminació del 155 i barrar-li el pas a Ciutadans. Als bascos ja els beneficia també perjudicar-los sabedors del que pensen els de Rivera del seu concert.

Si ens fixem en el seu programa de les últimes eleccions generals comprovarem a nivell estatal quines eren les seves “ofertes”.

 1. Privatitzar la sanitat pública.
 2. Abaratir l’acomiadament.
 3. Endarrerir l’edat de jubilació.
 4. Rebaixar l’import de les pensions.
 5. Continuar les retallades (que tant van criticar) per ajustar-se a les regles de la UE.

En l’àmbit de Catalunya aquestes eren les seves ofertes.

 1. Res sobre noves inversions al principat.
 2. Cap millora de rodalies per Catalunya.
 3. Cap atenció a la dependència.
 4. No a la pobresa energètica.
 5. No al corredor mediterrani…

Recomano a qui no hagi tingut l’ocasió veure l’article titulat “Albert Rivera necessita unes noves ulleres?” publicat en aquest mitjà.

A nivell estatal, vull destacar les mentides de Ciutadans des de la seva aparició en la vida publica espanyola. Es poden comprovar les mentides a què feia referència i que és el que sempre ha fet, bé es tracti de manipulació, tergiversació o frases fora del seu context inicial.

També cal valorar l’actuació de Inés Arrimadas, primer no assistint a la presa de possessió del nou govern i després no volent reunir-se amb el President Quim Torra per estar penjat en el balcó de la Generalitat un cartell exigint la llibertat dels presos polítics. Definitivament Ciutadans ha perdut el Nord.

ines-arrimadas-600x380

No ho creuen vostès així, benvolguts lectors?

2 COMENTARIS

 1. Cert. Si hagués votat a favor de la moció, podria haver capitalitzat part del mèrit de fotre fora el PP per corrupte i, segons ells, tou contra els catalans.

  Ara, havent votat en contra, s’ha alineat amb el PP i ha permès que el Sánchez s’hagi emportat tot el mèrit i els focus dels mitjans.

  La veritat és que em va sorprendre aquesta poca vista, sent com ha sigut sempre un partit molt hàbil en situar-se al mig de l’escenari i canviar d’orientació sense que els seus votants el castiguin.

FER UN COMENTARI