Què ofereixen la independència i la dependència?

Publicada: 17/05/2018 08:45h

Pregunta RAC 1. Basté va preguntar a un grup: Què ofereix l’Estat espanyol als més de 2 milions d’independentistes? Un tertulià va replicar-li: I què ofereix l’independentisme als qui volen seguir a Espanya?

image_content_8166079_20180514152449

Què ofereix l’independentisme a tots els qui viuen, treballen, tributen, a Catalunya?

Lleis clarament beneficioses, que han estat anul·lades pel constitucional espanyol! Entre altres: “Acció contra el canvi climàtic, llei d’igualtat en les empreses, seguretat informàtica, protecció de l’habitatge, sanitat universal, agència de protecció social”… I altres com ara: Increment del parc públic d’habitatge, millorar condicions dels professionals, renda garantida com els països més avançats, millora del salari mínim, desenvolupament de la política agrària, descongestió del sistema judicial, fre a la contaminació ambiental, millora dels transports públics… En definitiva, que “tots” els habitants de Catalunya visquin amb el nivell de vida que mereixen pel que generen i que podrà estar entre els més pròspers d’Europa; aplicar una política social avançada, viure en una autèntica democràcia i en llibertat real, defensar la pròpia història, cultura, valors, llengua, sense detriment de la identitat d’els qui siguin de qualsevol part del món. És coherent i digne que hi hagi un sol votant a Catalunya que no desitgi per a ell i les seves famílies aquests beneficis? És coherent i digne recolzar als qui ho impedeixen?

1526316285224

Què ofereixen Cs, PSOE-PSC, Comuns, PP als independentistes? Res!

Llegim els seus discursos en el Parlament. Ni una sola iniciativa a favor de tots els votants catalans, les seves famílies, negocis, activitats, empreses. Tot són crítiques, bloqueig i exigència d’abandó del que intenta ser llibertat, democràcia, benestar, dignitat. Amenaça d’un 155 (present des de 1714). Espanya porta segles intentat que “s’aconsegueixi l’efecte sense que se’n noti la cura”. Ja no importa que se’n “noti” la “cura per aconseguir l’efecte” d’una Catalunya totalment sotsregionalitzada, sotmesa, explotada i colonitzada. (veure definició de colonització). Les intervencions ofereixen i permeten una refutació totalment racional que anul·la afirmacions demagògiques, destructives. Impedeixen propostes que millorin la vida de tots els votants catalans. Algunes frases (C’s): “Ningú ens portarà a la república independent”. Pregunta oportuna: “Ens volen impedir anar a un millor benestar, llibertat, democràcia real perquè volen que seguim sent dependents?” Comuns: “La solidaritat amb els germans de les terres hispanes”. Pregunta oportuna: “Hi ha exemples de la solidaritat equivalent de les terres hispanes respecte els germans catalans?” Què diu l’experiència? PSOE-PSC: “Ni procés constituent ni projecte republicà no tenen cabuda en el nostre marc legal”. Pregunta oportuna: “El marc legal espanyol permet no complir la constitució que es va aprovar, ni els estatuts, ni les inversions, ni que Catalunya es trobi sense estatut; empresonar líders pacifistes i democràtics, atacar amb violència policial i judicial a una societat que reacciona per dignitat i només volia votar?” PP: “Rajoy tornarà a utilitzar els tribunals com a resposta”. Pregunta oportuna: “Tribunals, i policia, és la única resposta que té qui es té per un líder democràtic i que és qui ha originat el problema?” Aquesta és tota la proposta que té per més de 2 milions de votants catalans? Això és propi d’un país, partit, líder democràtic o…?

Davant els clars beneficis per a tothom de la independència i els demostrats perjudicis de la dependència, què és digne i coherent?

perladignitat4 500px

FER UN COMENTARI