Des de fa algun temps els senyors del PP i de Ciutadans, parlen moltes vegades d’adoctrinamen”. Segons ells a les escoles de Catalunya s’adoctrina als alumnes.

Segurament que hi ha persones que, de bona fe, s’ho creuen i d’altres que no. És per això que crec que val la pena analitzar quina deu ser la resposta que s’acosta mes a la realitat.

És per això que a mi se’m plantegen una colla d’interrogants; com per exemple.

  • Oi que la funció dels mestres i professors, és ensenyar i educar? Això és adoctrinament?
  • Oi que a l’escola cal ajudar als infants a que sàpiguen raonar i a distingir el que està be i el què està malament? Distingir entre el que és just i el què és injust? Entre el que és veritat i el que és mentida? Entre allò que ennobleix les persones i allò que les denigra? Això és adoctrinament?

Davant de tots aquests dubtes, encara ens podem plantejar molts més interrogants. Per exemple…

  • Ensenyar l’himne espanyol no és adoctrinar i ensenyar Els Segadors, sí?
  • Dir als alumnes que cal respectar la bandera espanyola no és adoctrinar i que respectar la bandera catalana, sí?
  • Fer un debat amb els alumnes sobre les imatges de la actuació de la policia l’1 d’octubre, és adoctrinar? O se’ls hi ha de dir als alumnes que allò van ser cops de porra democràtics contra un poble antidemocràtic que volia fer una cosa tant perversa (segons ells), com és un referèndum?

Tots recordem el que ve va dir aquell Ministre d’Educació amb el “hay que españolizar a los niños catalanes”. Això no era adoctrinament?

Senyors del PP i de Ciutadans, la seva repressió contra tots els que no pensem com vostès,
no fa mes que alimentar el meu desig de separar-me d’aquest model d’estat repressor que a vostès tant els agrada.

COMPARTIR

1 COMENTARI

  1. Narcís, no ho diuen perquè sigui veritat ni perquè pensin que és veritat. Ho diuen perquè la seva parròquia és el que vol creure i sentir.

FER UN COMENTARI