Pel que sembla el senyor Rajoy, el seu govern i alguns capitostos del seu partit tenen problemes amb tot el món menys amb Catalunya.

Estan molts enfadats amb la justícia alemanya perquè ha analitzat la llei i els delictes que s’imputen al president Puigdemont i han vist que no és el cas, de “rebel·lió” res de res i per tant via lliure i al carrer. Si ha mirat, també, la documentació disponible que els han fet arribar des de Madrid per tal d’acusar-lo de “malversació de fons públics” i des d’Alemanya han demanat més concreció, ja que els informes de la Guàrdia Civil no concreten ni el què ni el quant ni el com. Per altra banda la defensa ja ha aportat les declaracions en seu parlamentària tant del ministre Montoro com del mateix president Rajoy que el referèndum de l’1 de desembre no va costar ni un euro de les finances públiques. Com es podien gastar diners si no hi va haver referèndum?

La contradicció planificada, no hi va haver referèndum, ni càrregues policials, no es va gastar ni un duro però s’ha enviat ciutadans honrats a la presó. Qui ho entén tot plegat? I a més a més s’enfaden.

Estan molt enfadats amb la justícia Belga i l’escocesa perquè no han enviat a la presó i han cursat l’extradició dels exconsellers que viuen a l’exili.

Hi ha qui diu que si les euroordres d’extradició no són automàtiques i sense qüestionar-les no val la pena ser a Europa, ja que el tractat de Schengen només serveix per deixar a “delinqüents” rodar per Europa com si fossin a cal sogre.

El jutge Llarena vol recórrer la decisió de la justícia alemanya perquè no li fan cas i per arrodonir tota aquesta amalgama de nervis dissimulats i discursos abrandats, ahir durant la Convenció del PP a Sevilla, Mariano Rajoy amb el seu posat impertorbable i el seu discurs contundent va afirmar que si la política catalana no li agrada tornar a aplicar el 155 i es va quedar tan ample. Per tant, o desobeïm del tot, cosa molt difícil a la pràctica (no volem més polítics a la presó ni més càrrecs destituïts) o apuntem la nostra lluita contra el govern de l’Estat. Això vol dir, paciència, fortalesa i perseverança. Seguint per aquest camí ens en sortirem, no en tingueu cap dubte.

El president Rajoy on realment té el problema és precisament a Catalunya. Un problema polític reclama solucions polítiques i per tant, senyor Rajoy, alliberi els presos, reconegui formalment el president del Parlament de Catalunya com a primera autoritat legal en manca de tenir president de la Generalitat, accepti els resultats de les eleccions del 21 de desembre i oblidis d’intervenir en la dinàmica d’aquest Parlament.

No sé com s’ho pot fer per demostrar que a Espanya hi ha divisió de poders quan els seus ministres xerren públicament sobre les decisions del Tribunal Suprem i les encerten. Vostès i el jutge Llarena busquin la fórmula que els ajudi a rentar-se una mica la cara. Per exemple, revoquin la presó condicional, d’altra banda del tot injusta, dels presos política o dels polítics presos avui empresonats, retirin l’euroordre i els càrrecs que se’ls imputen els polítics catalans exiliats permeti que tornis a casa i executin la tasca pública o privada sense més entrebancs i si tant m’apuren, el dia que els hi toqui, un cop acabada la instrucció que du a terme el jutge Llarena puguin tenir un judici just pel Tribunal de Justícia de Catalunya que no tindrà altre remei que absoldre’ls per falta de causa.

Quan el President Rajoy va dissoldre el Parlament de Catalunya per l’article 26 —ah, no pel 155, que despistada!— va afirmar que reconeixeria els resultats dels comicis. Doncs bé, ja té els resultats, ja s’ha constituït el parlament legal, ja s’ha nomenat el seu president, per què no ha reconegut aquest fet? És que el president del Parlament de Catalunya és un titella? És que el Parlament de Catalunya és una institució insignificant on els diputats hi van a passar l’estona? Si el poble de Catalunya no es va decantar per la senyora Arrimadas, és problema d’aquesta senyora i de vostè no del Parlament ni de la ciutadania, ni molt menys del Molt Honorable Roger Torrent. Felicitar el president de Parlament pel seu nomenament és un acte d’educació i de respecte vers la institució que representa. Han passat 3 mesos i vostè encara fa el sord.

El govern espanyol té molts problemes, interns i externes però per ell, Catalunya no és cap problema, perquè Catalunya no existeix, tot és Espanya una i única.

L’experiència en mostra que el president Rajoy sap el que ha de fer, té al seu abast dues estratègies que fins ara no li han fallat: Fer servir els tribunals de justícia per resoldre problemes polítics que només fan patir els encausats i les seves famílies, generen despesa pública i malestar socials però no resolen el problema o bé aplicar una segona estratègia que sembla que també li funciona que consisteix a deixar els expedients dintre un calaix fins al dia del judici final.

Segons els senyors del PP Catalunya no té cap problema, només li cal obeir sense replicar.

COMPARTIR

2 COMENTARIS

  1. El problema, es el fascismo, corruptos franquistas, que no saben, vivir, sin chupar de catalunya, i necesitan esclavos,… Son la mafia infiltrada franquista,… Que ya se esta apoderando de españa,… I algunos ignorantes, solo saben bajarse los pantalones,… Tienen miedo del fascismo, que es la corrupcion de españa..i los zanganos de la colmena.

  2. ¡¡¡ PUES NADA , EL PARLAMENT TIENE QUE HACER LO MISMO, ENVIAR A EUROPA DOCUMENTACIÓN Y VIDEOS DEL 1-O DE LAS SALVAJADAS QUE HICIERON ESE DÍA Y OTROS ACTUALMENTE, CONTRA CIUDADANOS PACÍFICOS, AUNQUE YA LO SABEN EN EUROPA Y EL MUNDO VISTO EN VIDEOS Y EN MEDIOS DE TV Y PRENSA INTERNACIONAL DEL COMPORTAMIENTO Y ACTITUD DE GUARDIA CIVIL Y POLICIA NACIONAL… ¿¿¿QUIEREN ENGAÑAR OTRA VEZ A EUROPA???…

    ¿¿¿ HAY ALGUIEN EN ESPAÑA O ESTAMENTO OFICIAL CREIBLE QUE PUEDA ASEGURAR A LOS ESPAÑOLES, QUE LA GUARDIA CIVIL NO MIENTE Y EXAGERA Y FALSEA HECHOS COMO EL TERRORISMO Y REBELIÓN DE LOS CDR Y EN OTRAS CUESTIONES, EN CONTRA DE CATALUNYA, LOS CATALANES Y SUS POLÍTICOS ???… ¿¿¿AMÉN A TODOS LOS ABUSOS EXAGERADOS DE GUARDIA CIVIL , JUECES Y FISCALES CON DUDOSA INDEPENDENCIA E IMPARCIALES DE PARTIDOS POLÍTICOS ???…¿¿¿ ÉSTA ES LA MARCA ESPAÑA ???…¡¡¡ CREO QUE NOS FALTA MUCHO PARA TENER UNA MARCA DECENTE, POR CULPA DE ESAS EXAGERACIONES Y FALSEDADES, DONDE EUROPA VIGILA LA ACTITUD ESPAÑOLA.

    ¡¡¡ÚLTIMA HORA, EL JUEZ QUE LLEVA ESTE CASO DE LA DETENIDA DE LOS CDR DESCARTA TERRORISMO !!!

FER UN COMENTARI