Senyor Rajoy, sóc un avi (78 anys). En néixer jo es va acabar la guerra. Per tant sóc un home de pau.

Una infantesa molt crua; als 6 anys una malaltia que va durar fins els 12. Res d’escola ni de convivència amb altres infants. Per això em considero un ignorant.

Ssenyor Rajoy: La situació de Catalunya em té preocupat i tinc dubtes. Ara es fa servir molt la paraula odi. Vostè, que és un governant, podria ajudar-me a eliminar aquests dubtes?

  • Al meu poble, (7.500 habitants) com a molts pobles de Catalunya, es varen penjar mocadors grocs a molts llocs. A la nit uns encaputxats els varen despenjar. Això ha passat varies vegades; sempre amagats sota la caputxa per no ser identificats. Creu vostè què és estima o odi?
  • Sembla ser que anys enrere un senyor va recollir signatures a tot Espanya sobre Catalunya. Això què creu vostè què és, estima o odi?
  • Un senyor ministe ha dit públicament que “los lazos amarillos son ofensivos”. Si fossin vermells, blaus… també serien ofensius? Són ofensius perquè els catalans han triat el color groc? Això creu vostè què és, estima o odi?
  • A Espanya fa molts anys que es fan manifestacions que a vegades tenen comportaments incívics. Els que ho fan a Catalunya són terroristes? Això què és, estima o odi?
  • Les persones que volien votar l’1 d’octubre van ser violentades greument per la policia. Segons el senyor Zoido “fueron violentos agrediendo a la policia”. Vostè què creu, això és estima o odi?

La llista de preguntes podria ser molt més llarga.

Com que sóc un ignorant puc equivocar-me. Des de fa temps tinc la sensació que el gobierno de España es serveix de tots els que tenen odi a Catalunya per tenir a tot un poble subjugat i al que solament se li admet allò que li convé a vostè i als que pensen com vostè.

Naturalment, puc equivocar-me. Permeti’m una pregunta: Creu realment que això és la democràcia? Li demano a vostè que és un governant i deu ser un home culte, que ajudi a aquest pobre ignorant a esvair els meus dubtes.

FER UN COMENTARI