La meva voluntat en escriure aquestes ratlles és intentar fer memòria i reflexionar en tot allò que ha fet possible que a Catalunya estiguem vivint moments tan importants per la nostra història.

És evident que el senyor Rajoy ha estat el protagonista principal.

Quan va recollir signatures contra Catalunya a tot el territori espanyol, era una acció justa i demostrativa d’un dirigent assenyat i desitjos de sembrar pau?

Quan va fer que el Constitucional anul·lés diversos articles de l’Estatut català, que sí que estan inclosos en els Estatuts d’altres comunitats, també era per sembrar pau?

Quan els presidents de Catalunya li han demanat diàleg (18 vegades durant diversos anys) i deia que es podia parlar de tot menys de la independència de Catalunya, també era per sembrar pau?

Quan aplica aquest famós 155 també és per sembrar pau? Algunes coses que en són fruit: Crear una situació confusa que provoca la fugida d’empreses, la intervenció del govern català, que la Guàrdia Civil entri a robar documents a la Generalitat i a diferents entitats catalanes, que el govern de Catalunya escollit democràticament estigui empresonat i exiliat…

S’empresona a gent per les seves idees catalanistes. Tot això és per sembrar pau?
Els dirigents polítics, Albiol, Rivera, Iceta, Arrimadas i el senyor Millo i la senyora Montserrat, deuen estar molt contents que gràcies al seu suport al 155 el “problema catalán” hagi transcendit fronteres.

Estic molt d’acord amb el ministre senyor Zoido quan diu que “en E[s]paña no hay presos políticos”. Té tota la raó, “en E[s]paña” no crec que n’hi hagi, però a España sí.
Senyor Rajoy: Si vostè hagués estat un home just i un bon polític, segur que hauria pogut convèncer a molts catalans de voler seguir sent espanyols. Amb tot el que ha fet ha aconseguit dues coses. Primera, que a tot el món es coneguin les injustícies d’un Estat opressor i antidemocràtic. Segona, passar a la història com la persona que va aconseguir que la majoria de Catalunya vulgui separar-se d’Espanya.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI