Què se n’ha fet dels socialistes? On són?

Publicada: 18/02/2018 15:28h

És una pregunta que em faig sovint d’un temps ençà. Observo que no sóc jo sol sinó que som molts els que ens ho plantegem. Pedro Sánchez així que va recuperar la secretaria general del PSOE va dir que el més urgent per a Espanya era fer fora de la Moncloa a Mariano Rajoy i el seu govern, ja que el partit Popular enfonsaria el país en la misèria.

Resulta, si més no curiós, que poc després d’aquella afirmació Sánchez es va oferir a Rajoy per defensar la Constitució i la sagrada unitat d’Espanya davant el procés català. Mentre es trobava defenestrat va concedir una entrevista a Jordi Évole en la que declarava que Espanya era una nació de nacions i la seva plurinacionalitat s’havia de reconèixer.

Per què no va plantejar una moció de censura? PSOE, Podemos i els partits nacionalistes sumaven els vots suficients per aconseguir el que ell havia declarat; per quina raó no va voler fer-ho? Digueu-me mal pensat si voleu, però a través de la premsa i les xarxes socials, ven assabentar-nos de la condonació d’un copiós préstec a favor del partit socialista.

L’article 155 s’ha dut a terme amb la col·laboració del PSOE i també del PSC. Sánchez podia haver condicionat el seu suport de forma que el 155 hagués estat molt diferent de l’actual que és anticonstitucional, no contempla acomiadar el govern, dissoldre el Parlament ni convocar eleccions però s’ha convertit en un gos falder a les ordres de Rajoy, ell sabrà perquè però jo em pregunto quins són els motius de la seva actitud.

Rubalcaba-suresnes-grande

Rubalcaba també ha fet declaracions molt critiques del procés català. On és aquell Rubalcaba que defensava el dret a l’autodeterminació dels pobles d’Espanya (Suresnes, França – 1974)? Que emprenyadores resulten les hemeroteques oi, compañero Alfredo? On sou aquells que us declaràveu republicans? Us heu convertit en monàrquics igual que Rajoy. En contra del que deia Felipe González quan era a l’oposició, també us heu aficionat a l’esport nacional de les portes giratòries.

He deixat per al final el que penso de l’actitud del PSC davant l’actual situació. No defensen els ciutadans de Catalunya i s’hi oposen a què Carles Puigdemont pugui ser investit per la via telemàtica. Duran el govern tripartit, presidit per José Montilla, el Parlament va aprovar l’ús de mitjans telemàtics en data 5 de novembre de 2008. Evidentment el PSC hi va votar a favor, aleshores perquè la seva negativa ara? Simplement, igual que PP i Cs, els costa d’acceptar els resultats electorals del 21-D.

IMG-20180116-WA0005_resized

Com si fos la traca final d’un castell de focs, ens assabentem que en una votació, celebrada a l’Ajuntament de Barcelona, els socialistes catalans van votar en contra del trasllat dels presos polítics a Catalunya a benefici dels seus familiars i en evitació de llargs viatges per poder veure’ls. Si afegim que en una votació similar donaren suport per al trasllat de membres d’ETA al país basc, en atenció a les famílies per raons humanitàries, poden dir-nos per quina raó han votat en contra dels catalans innocents engarjolats per les seves idees? No els cau la cara de vergonya o és que potser no en tenen?

Que en pensen vostès, benvolguts lectors? I si són militants i votants socialistes, creuen de debò que el PSC és la millor opció per a Catalunya i els catalans?

2 COMENTARIS

  1. Hace tiempo que el PSC perdió la dignidad y el rumbo. Sólo les vale el apoyo a los barones para mantener la poltrona y las puertas giratorias.Triste y lamentable

  2. Sembla que algú a l’entorn socialista català es mou de la cadira inquiet: potser és que s’acosten les municipals? perquè, altra cosa ja no es pot concebre. VENUTS, aquesta és la paraula que millor els hi escau.

FER UN COMENTARI