Darrerament s’està utilitzant molt la paraula odi. Crec que valdria la pena no frivolitzar sobre aquest concepte tan important entre la relació de les persones.

Dóna la sensació que la paraula odi solament s’aplica a allò que li convé al govern espanyol per anar contra Catalunya i que en conseqüència falseja la realitat de les coses, considerant legals o il·legals determinats comportaments. Alguns exemples.

Si unes persones denuncien als policies que els van lesionar en els fets del referèndum, és odi il·legal? La violència exercida per la policia es odi legal?

  1. Que un mecànic que va ser testimoni d’aquesta actuació de la policia es negui a fer-los una reparació en un vehicle, és odi il·legal? La denúncia feta per la policia contra aquest mecànic és odi legal?
  2. Que un senyor que va recórrer tot Espanya per recollir signatures contra Catalunya, això és odi legal? Que el poble català manifesti en referèndum (1 d’octubre) i en eleccions convocades pel govern espanyol (21 desembre) que vol la independència, és odi il·legal?
  3. Que els fiscals i jutges detinguin i tinguin empresonats als Jordis, és odi legal? Que els Jordis demanessin als milers de manifestants que ho fessin sense violència i amb respecte pels policies i els parlamentaris, és odi il·legal?
  4. Que un ministre digués que “hay que españolizar a los niños catalanes”, és odi legal? Que a les escoles catalanes i amb la seva estructura lingüística s’aconsegueixi que els alumnes surtin amb un correcte coneixement del català i del castellà, és odi il·legal?
  5. Que els membres del govern català siguin empresonats i exiliats, és odi legal? Que les famílies d’aquestes persones i la majoria del poble català, manifestem el nostre rebuig per la injustícia d’aquesta actuació judicial, és odi il·legal?

Que Catalunya ha estat històricament menystinguda i odiada per Espanya, ja ho sabíem de fa molts anys. Felipe V el 1715 amb el Decret de Nova Planta ja va anul·lar els Drets i els Furs del nostre poble; odi legal? Segles després, el senyor Francisco Franco, va fer afusellar 60.000 catalans per la seva ideologia catalanista; odi legal? Actualment el senyor Felipe VI i el senyor M. Rajoy sumen els seus esforços per destruir el catalanisme. Odi legal?

Queda clar que la justícia d’Espanya és la més justa de tot el món, oi?

FER UN COMENTARI