Els resultats de les eleccions del 21-D, majoria independentista i de Junts per Catalunya

Publicada: 22/12/2017 15:47h | Actualitzada: 18:04h

Coneguts els resultats de les eleccions del 21 de desembre al Parlament de Catalunya on els independentistes han revalidat la majoria amb 2.062.938 vots en total, podem dibuixar-los sobre el mapa. Junts per Catalunya guanya a la majoria de municipis independentistes, seguit d’Esquerra Republicana de Catalunya.

34
Junts per Catalunya

32
Esquerra Republicana de Catalunya

37
Ciutadans

17
Partit Socialista de Catalunya

8
Catalunya en Comú

4
Candidatura d'Unitat Popular

3
Partit Popular

Pel que fa als dos blocs, independentistes i unionistes, podem veure clarament que el primer s’ha imposat a tota Catalunya. Concretament, els independentistes han aconseguit 838 municipis en front dels 109 dels unionistes. El tercer bloc, denominat dels comuns, no ha guanyat a cap localitat.

Si sobreposem al mapa les candidatures guanyadores per municipi, podem veure que Junts per Catalunya guanya en la majoria de poblacions, concretament en 667. El segueix Esquerra Republicana de Catalunya amb 142, a continuació es troba Ciutadans amb 135 i finalment el PSC que n’aconsegueix 2. Com a curiositat, al municipi de Lladó s’ha produït un empat entre JxC i ERC amb 188 vots cadascun.

1 COMENTARI

  1. MENTRE EL INDEPENDENTISTES JUGABAN EN CLAU REPUBLICA O MONARQUIA ELS PARTITS DEL 155 JUGABAN EN CLAU ESPANYA O INDEPENDENTISTES, EL RESULTAT HA SIGUT A FAVOR DE LA INDEPENDENCIA LA MAJORIA DELS POBLES DEL TERRITORI.

FER UN COMENTARI