Ha començat la festa

Publicada: 09/12/2017 22:41h
Manifestació en suport dels presos polítics a Brussel·les el 7 de desembre del 2017. Font: Manel Mas

Ha començat oficialment la campanya electoral del desembre de 2017. Una campanya plena d’anomalies però què, des del marc polític del país són imprescindibles subsanar-les amb escreix, ja que en cas contrari ja hem begut oli, se’ns fregiran a les calderes d’en Pere Botero.

Primera anomalia. Una crida a la participació política feta des del govern de l’Estat que no en té competència, una convocatòria dictada prèvia la destitució del govern legítim de Catalunya. Aquest fet només mereix una resposta de participació massiva a les urnes, un suport absolut i contundent a favor de les propostes sobiranistes.

Segona anomalia. Comença la campanya amb destacats membres polítics a la presó, per tant amb impossibilitat total de fer campanya. Em sembla que nosaltres, a més de donar-los-hi suport hem de treballar amb fermesa per suplir-los. Els partits que representen Oriol Junqueres, Josep Sánchez i el conseller Forn han de rebre la resposta massiva de tots aquells que, a més de manifestar-nos pels carrers i places del país, a més d’escriure’ls-hi cartes a la presó, a més de penjar-nos llaços i bufandes grogues reclamant el seu alliberament, hem d’omplir les urnes amb les paperetes que incloguin els seus noms.

Tercera anomalia. Comença la campanya electoral amb el president Puigdemont a l’exili i el primer dia després de l’inici de campanya el jutge Llarena aixeca l’ordre de repatriació amb la qual cosa sembla que el vulgui convidar a retornar a Catalunya per posar-lo a la presó. Aquesta nova situació facilita que la justícia belga anul·li les mesures cautelars que poden permetre al president moure’s amb total llibertat pel territori europeu inclòs Catalunya. Sembla que han entès que el president Puigdemont té moltes possibilitats de guanyar aquestes eleccions (diguin el que diguin les enquestes) i per tant,  haurà de venir forçosament al debat d’investidura. Ha mesurat l’Estat espanyol quins efectes pot tenir la imatge d’un president electe tancat a la garjola? (Tampoc seria el primer) Catalunya té prou dignitat com per donar-li tots la legalitat possible de tal manera que obligui a l’Estat i a la justícia espanyola a canviar les coses.

Quarta anomalia. L’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola a més de ser aplicada fora mida dintre un plantejament del tot irresponsable no ha portat, ni pot fer-ho, la normalitat a Catalunya. L’Estat podria haver assumit el control de la Generalitat i a la vegada demostrar que volia normalitzar la vida política i social de Catalunya retirant tots els contenciosos que estan paralitzats al Tribunal Constitucional. Ara que ja ha arribat el fred, no hauria estat raonable el desenvolupament i la seva aplicació de la Llei contra la pobresa energètica? No hauria estat raonable no, posar el nas al Museu de Lleida per les obres del Monestir de Sixena en espera de la sentència definitiva? No hauria estat raonable no ofegar econòmicament les entitats socials? Amb aquesta manera de fer no aconseguiran, de cap manera, la normalitat a Catalunya. Pensem-hi. Si guanyen els que defensen el 155, no resoldran el problema social a Catalunya i a la vegada hauran de seguir aplicant mesures dictatorials a dojo.

Cinquena anomalia. Pot desenvolupar-se una campanya normal quan una part dels líders polítics estat en llibertat condicional? Pensem que se’ls investigarà cada pas que facin, que anotaran cada persona o col·lectiu amb els quals s’entrevistin, cada frase que diguin. Això facilità el desenvolupament normal d’una campanya electoral? No ho crec.

Sisena anomalia. El Jutge Llarena argumenta que si deixar els Jordis en llibertat poden reincidir en el delicte. No ha observat que amb els Jordis a la presó també s’ha mobilitzat nombroses trobades davant els ajuntaments com a reacció a les decisions de la Justícia?

Acabo aquí. És possible que durant aquestes setmanes pugui comentar alguna intervenció dels representants polítics que intervenen en aquests comicis.

El panorama és anormal perquè així ho ha volgut el senyor Rajoy. El poble de Catalunya ha de donar resposta a aquesta situació. Com? Anant massivament a votar (els amics de Rajoy i de la dreta espanyolista hi participaran, ben segur). Donant tot el suport als partits que tenen com a prioritat Catalunya i el seu desenvolupament, a aquells partits que han tingut membres destacats a la presó i a l’exili.

El 21 de desembre, les urnes s’han d’omplir de paperetes independentistes perquè aquestes és l’única perspectiva a mitjà i llarg termini que, Catalunya, una vegada per totes, se li reconegui la seva capacitat de decidir per ella mateixa segons el que volen els catalans.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI