Quin model sociopolític, volem?

S’ha celebrat un referèndum amb agressions evidents per part de la policia nacional i la guàrdia civil. Imatges per la reflexió! Desautorització total en nom de la llei i la constitució. Democràtiques de debò? Més de 2.300.000 votants catalans van decidir, malgrat tot, una clara majoria en favor de la independència. L’Estat espanyol, amb partits i votants també catalans, ja ha decidit que Catalunya segueixi a Espanya. Què suggereix  el tracte que es dispensa a Catalunya? Amb o sense dignitat? En o sota Espanya? Quin model decidiran els votants catalans amb dignitat democràtica i sentit de la justícia, el 21-D?

Com qualificar a l’expresident Montilla?

El senat espanyol preparava un 155 d’amplis poders per intervenir la Generalitat. Montilla es va absentar. Es podia esperar “això” d’un expresident de Catalunya? Va ser el president i representant de tots els catalans davant l’estat espanyol o… representant d’aquest davant els catalans? Què suggereixen els fets objectius? Montilla va anunciar esmenes “en contra” de l’estatut aprovat pel parlament català. Què pensen i senten els qui li van posar en el càrrec? Es pot dir de Montilla allò tan hispà de “qui calla, atorga”? Què diria un observador imparcial de l’expresident d’una nació (no deu creure que ho és) que “s’absté” quan es decideix intervenir-la? Consideren  digna aquesta actitud els militants i votants socialistes a Catalunya?

I com qualificaríem al PSC?

Miquel Iceta es manifesta i fotografia al costat del PP i C’s perquè Catalunya segueixi “dependent” d’Espanya. Iceta va demanar “per Déu” a Sánchez que els alliberés de Rajoy. Ara el dóna suport cegament. Es pot dir allò de “digues-me amb qui camines i et diré qui ets”? Quin efecte té que el partit abandoni totalment la defensa dels interessos legítims, democràtics, històrics, justs, de la societat catalana per unir-se i donar suport clarament als qui els impedeixen, neguen? És digne que hi hagi un sol votant o militant a Catalunya que recolzi aquesta actuació?

IMG-20171029-WA0022 (3)

Què deduir de les manifestacions independentistes i dependentistes?

Fets comprovats. Les primeres: pacífiques, festives, familiars, de totes les edats, multitudinàries. Ni un sol desperfecte, ni un insult, ni cap problema. Poden unir-se banderes espanyoles que són respectades. Les espanyolistes: agressivitat, desperfectes, atacs, insults, odi. Nombroses però molt menys participatives. Podria anar algú amb una senyera o estelada? Què deduir? Són dos clars models de societat, comportament i tarannà democràtic? Sens dubte! Quin d’ells és més digne? En quin tipus de societat volem viure, volem pels nostres fills? Quin tipus triarem el 21-D?

1507811325_113812_76695100_fotograma_2

Alhora, què pensem d’això?

Publicat (El Mundo): “El Govern espanyol tornarà a reduir la despesa en Sanitat, Educació i Protecció Social el 2018 però creix el de Defensa“.

Això és el que volen tots els dependentistes? És el millor per a la població? Això és el que volen per a tots els catalans, inclosos els seus votants, el PPC, PSC, C’s, CSQP? És digne votar a qui castigarà encara més a la societat catalana?

I mentrestant?

Líders de partits i entitats pacífiques, democràtiques: són empresonats, investigats o imputats, per ser demòcrates, per defensar la llibertat, la justícia, el benestar, de tots els  catalans. Des de la dignitat, la democràcia autèntica, això és coherent?

perladignitat4 500px

FER UN COMENTARI