Tornar a la normalitat

Publicada: 20/11/2017 19:20h

Darrerament hi ha més d’un ministre el Govern Rajoy que es prodiga per diferents televisions explicant mentides, mitges veritats i postveritats. Un mantra que es repeteix amb una certa insistència. Diuen que després de les eleccions (il·legals) del 21 de desembre a Catalunya tornarà la normalitat. Quina normalitat?

La normalitat de mantenir les forces d’ocupació instal·lades pel que faci falta o com a mínim per supervisar l’activitat quotidiana dels Mossos d’Esquadra? Aquesta és la seva normalitat?

La normalitat de mantenir tancats a la presó homes plens de raó? O al Govern legítim de la Generalitat? Aquesta és la seva normalitat?

La normalitat d’enviar sistemàticament qualsevol iniciativa parlamentària al seu Tribunal Constitucional per tal que es mantinguin inaplicables fins vés a saber quan? Aquesta és la seva normalitat?

La normalitat de mantenir intervingut els pressupostos de la Generalitat per tal de poder administrar el seu cabdal a gust del senyor Montoro? Aquesta és la seva normalitat?

Una normalitat que es dedica a buscar tres peus al gat a l’escola catalana? Aquesta és la seva normalitat?

La normalitat de mantenir per activa i per passiva la supervisió i control de tota l’activitat política, cultural, social i econòmica de Catalunya? Aquest és la seva normalitat?

La normalitat a Catalunya passa pel retorn del govern Puigdemont en la seva totalitat per tal que pugui exercir la tasca política que li va encomanar el poble de Catalunya el 27 de setembre de 2015.

La normalitat a Catalunya passa per acatar les lleis sorgides del seu Parlament sense passa pel filtre del Tribunal Constitucional espanyol.

La normalitat a Catalunya passa per complir els compromisos en inversions previstes en l’Estatut vigent i les proposades pel govern de l’Estat no executades.

La normalitat a Catalunya passa per no haver de demanar permís per dur a terme cap iniciativa sorgida de la legislació vigent com a conseqüència de l’activitat parlamentària. Aquests dies ens diuen que no estem preparats per ser adults (jo crec que sí), no cal que pateixin que ja ens posarem al dia mentre no ens prohibeixin anar a classe.

Les eleccions del 21 de desembre són una pantalla del tot superada però que el senyor Rajoy i els seus amics (PP, Ciutadans i PSOE) s’esforcen a mantenir-la fixa per tal que el seu concepte d’Estat centralitzat i paternalista es perpetuï en el temps.

Les eleccions del 21 de desembre, malgrat les imposicions que les acompanyen han de ser una eina que destrueixi la situació actual per restablir la normalitat real a Catalunya: Govern legítim executant les seves funcions, lleis aprovades pel Parlament, ja sigui per majoria absoluta o per unanimitat aplicades en benefici de la ciutadania. És a dir, les eleccions del 21 de desembre han de servir per recuperar la normalitat a Catalunya, una normalitat que el govern de l’Estat ens ha furtat.

Recuperar la normalitat vol dir omplir les urnes de vots sobiranistes, vol dir una participació massiva a les urnes per demostrar que els catalans no tenim por que, de la mateixa manera que som capaços de sortir al carrer per demanar la llibertat també ens expressem majoritàriament votant quan toca per demostrar que no ens plau un govern imperialista que no entén la diversitat, que no creu en la convivència i el respecte. Amb el nostre vot demostrem que som prou madurs per decidir el nostre present i el nostre futur.

Volem tornar a la normalitat, a la nostra normalitat que no és una normalitat vigilada sinó una normalitat responsable.

FER UN COMENTARI