Diu l’article 26

Publicada: 04/11/2017 12:38h | Actualitzada: 13:49h

Diu l’article 26, ah no, el 155! Que en un cas de compromís el Califa pot fer el que vulgui amb les lleis del país. Tot dit.

El Califa Rajoy percep una situació compromesa que no correspon del tot amb el seu concepte polític i no ho pot aguantar, una situació amb una quantitat d’arestes que no pot permetre i ha d’esmenar. Hi aplica l’article 26, ah no, el 155.

El més important és el seu orgull personal. De cap manera pot acceptar que hi hagi una part de la societat “espanyola” amb el seu Govern i el seu Parlament legítims faci la seva sense demanar permís. I Catalunya ha tirat pel dret en resposta a la voluntat de la majoria de la seva gent.

Té un segon compromís amb la gent més retrògrada i immobilista del partit que presideix que de cap manera pot acceptar que els seus a Catalunya només tinguin 11 diputats, realment molt poca representació parlamentària.

Té una vicepresidenta  que no en té prou en sortir dia sí dia també a fer enardits discursos patriòtics sinó que val més poder, més incidència pública, més fer la seva i vol que l’anomeni virreina de Catalunya. Al pas que anem, ho està aconseguint.

Té un gran deute públic amb Europa que no sap com pagar i les finances catalanes, en certa manera, li poden parar el cop. Si no, a què treu nas intervenir els comptes de la Generalitat i només fer efectiva la partida corresponent al sou dels funcionaris i poca cosa més? No són de primera necessitat les subvencions a les entitats socials? No és obligatòria complir amb l’execució del pressupost aprovat pel Parlament?

És el president del partit més corrupte de l’Estat i en lloc de buscar solucions deixa els afectats més sols que l’una. Què farà quan sigui ell el responsable de torn?

Els problemes polítics els resol amb ordres de presó i s’excusa dient que és responsabilitat dels Tribunals de Justícia què pel que hem vist els fa i desfà com li ve de gust.

S’omple la boca però és el primer d’aplicar l’article 155 de la Constitució espanyola saltant-se totes les legalitats del món mundial i a sobre ho fa predicant proporcionalitat i mesura però no fixa cap data de caducitat. Convoca eleccions a Catalunya què, segon la llei no n’està autoritzat, amb l’afegitó que el Parlament sortint de les mateixes no podrà debatre ni nomenar president de la Generalitat i a més que si els programes electorals dels partits que es presentin als comicis no li agraden, podrà il·legalitzar-los. Democràcia al més pur estil dictatorial!

Ha fet del seu discurs i el dels seus ministres la mentida permanent, ja aplicat totes les seves influències i fins a alguna amenaça per permetre que cap país reconegui la voluntat dels catalans.

És a dir, Don Mariano té tants problemes al seu entorn que no sap com posar-s’hi i ho fa a la manera que sempre ho ha fet: aplicant l’article 26, ah no, el 155!

2 COMENTARIS

 1. L’article 26 real:

  Diu l’article 26
  que en un cas de compromís,
  l’estat té atribucions
  per passar-se pels collons
  totes les lleis del país.

 2. En la cançó de la Trinca: ” Diu l’article 26 (bis)/ que en un cas de compromís (bis)/ el califa pot, si cal/ refregar-se l’engonal/ i passar-se pels dallonsis/ totes les lleis del país

FER UN COMENTARI