Carta oberta a la jutgessa Lamela

Publicada: 13/11/2017 16:34h

Senyora Lamela, vostè va passar per l’Escola Judicial i va aprovar el curs? Em costa de creure.

A l’Escola Judicial, segurament li varen explicar que un jutge és del tot imparcial, ha de valorar els fets que té entremans d’acord amb els texts legislatius sense prejudicis, ha d’escoltar amb atenció i deteniment les versions dels encausats i els seus advocats. Amb tota la informació recollida i valorant, també, les aportacions del fiscal, arriba el moment de dictar sentència. Tot plegat comporta temps, seny i sentit comú (encara que el sentit comú és el menys comú de tots els sentits). Contemplant tots aquests aspectes no resta altra cosa que dictar una sentència equànime i mesurada.

En aquest moment té sobre la seva taula dos expedients que tenen molt a veure amb la política i gens amb l’activitat delictiva.

Va dictar presó incondicional sense fiança per una part del govern legítim de Catalunya i la manté perquè diu que hi ha risc de fuga i és perill de continuar delinquint.

Parlem del risc de fuga. Vostè creu que si el sotspresident Junqueres i els altres consellers empresonats no haurien pogut marxar com ho varen fer el president Puigdemont i la resta del seu govern? Vostè creu que no li era més fàcil a la consellera Bassa quedar-se a Brussel·les ? Però no ho va fer, confiava amb la Justícia i ara és a la presó. No em faci riure.

Si són aquí, segurament, hi són per alguna cosa més que per donar-li feina que de fet sembla que se la va treure de sobre en un plis-plas.

Quin és l’objectiu d’un govern sinó governar? Com es pot seguir governant si els seus executors són a la presó? Si els han destituït d’una forma força irregular per aquells que tenen les eines per fer-ho?

Vostè creu que des de la presó o fora se’ls pot privar de la seva capacitat de pensar, opinar o expressar-se? El disbarat ja està fet, ara cal fer el possible pel seu retorn a la vida quotidiana el més aviat possible. No creu que és just que tornin a casa amb llibertat, una llibertat de la qual mai se’ls hauria d’haver-los privat.

Assumir aquest cas, judicialitzar-lo i no remetre’l al Consell Executiu de l’Estat que és l’encarregat de fer política, no té res a veure amb la justícia, és més aviat venjança, encara que jo no sé de què.

El segon expedient que vostè ha de resoldre és el dels presidents de les entitats sobiranistes que se’ls ha penjat uns delictes que s’han tret de la màniga o vés a saber d’on. Intentar canalitzar el malestar de la gent per causa d’una activitat política desafortunada és un delicte? Intentar donar per acabada una manifestació nombrosa i demanar als manifestants que tornessin a casa amb calma i serenitat, això és un delicte? Senyora Lamela faci-s’ho mirar. Retenir-los en presó preventiva per què a vostè li sembla que poden fugi? Em sembla que té molta imaginació. En Jordi Sànchez i en Jordi Cuixart tenen feina i família, estimen Catalunya i han esmerçat moltes hores, esforços i diners de la seva butxaca per intentar millorar la vida cultural i associativa de la gent d’aquest país.

La presó preventiva en aquest cas i en molts altres casos no té sentit, és desproporcionada i a la vegada genera molt malestar a la ciutadania i més manifestacions al carrer.

Senyora Lamela, això no li van ensenyar a l’Escola Judicial i els mals alumnes han de repetir curs. Pensi-ho.

4 COMENTARIS

 1. Una gran felicitació per la meridiana claredat del seu article. És podria dir molt alt però només clar.
  Miri en el fons la actuació d’aquesta inquisidora jutgesa reflexos només la seva ignorancia jurídica, l”anim de fer mal ignorant la praxi més elemental.
  Sincerament crec que la titulacio de jutge li van donar en una tómbola i no a la universitat.
  Una salutacio

 2. Esperem que més aviat que tard,la jutgesa estigui ella sentada al banc dels acusats, en un tribunal europeu, donant explicacions d aquesta prevaricació.

 3. La veritat no pot ser reconeguda com a veritat per qui mai no la podrà acceptar. I això és més fàcil si es confonen els conceptes d’autorictas i potestas.
  Una salutació a qui sí creu en la Veritat!

FER UN COMENTARI