Mariano, el teu 155 no és el de la Constitució

Publicada: 23/10/2017 17:00h

Article 155.1: Si una comunitat autònoma no complís les obligacions que la Constitució o altres lleis li imposen, o actués de forma que atemptés greument contra l’interès general d’Espanya, el Govern, previ requeriment al president de la comunitat autònoma i, en el cas que no l’atengués, amb l’aprovació per majoria absoluta del Senat, podrà adoptar aquelles mesures necessàries per tal d’obligar-la al compliment forçós de les dites obligacions per tal de protegir l’interès general esmentat.

Article 155.2: Per a l’execució de les mesures previstes en l’apartat anterior, el Govern podrà donar instruccions a totes les autoritats de les comunitats autònomes.

Aquest és Mariano, el que diu el controvertit article al qual t’has acollit per tal de posar fre al procés d’independència de Catalunya. Declarés que vols restablir la legalitat a Catalunya d’acord amb la carta magna i l’estatut. Recorda que la Constitució va néixer controlada per l’exèrcit, el franquisme i l’oligarquia dominant que no volien un excés d’obertura ni llibertats i, per sobre de tot, perpetuar l’stato quo.

Has manifestat que vols que a Catalunya imperi la llei d’acord amb la Constitució i l’estatut, recorda que aquella va ser votada negativament pel teu partit i ara t’aferres a ella com una taula de salvació. L’Estatut actual no és el que va aprovar el nostre Parlament, ni el que van aprovar les corts generals, ni tampoc el que va votar el poble català; és el que en resta després de la teva “brillant” actuació recollint signatures i presentant un recurs davant el Constitucional. Deus estar satisfet, oi que sí?

He llegit la proposta que presentaràs al Senat. Quines mesures has adoptat per obligar el govern català a complir les seves obligacions? Quines instruccions dones al govern per a complir-les? Quin és, exactament, el requeriment que li fas al president Puigdemont? On diu l’article que pots destituir-lo a ell, tot el govern i els càrrecs que et doni la gana?

Ets conscient que t’estàs saltant la llei? Que segons l’Estatut que defenses, és el president l’únic que pot convocar eleccions? Que és el Parlament l’únic que el pot destituir? En quina norma legal et bases per impedir al Parlament designar un candidat i votar la seva elecció? Dius que s’ha de complir la llei i ets el primer a no complir-la. Que en penses de la clàusula addicional 3a? Dels pressupostos que no has complert? De sentències del constitucional en contra? Del cas Gürtel i els dotze testimonis que, casualment, moren o es suïciden? I de l’incendi als jutjats de València? Tu compleixes la llei?

Dius que no anul·les l’autonomia, no em facis riure Mariano, si vols fins i tot, fer-te’n càrrec del mossos d’esquadra i els mitjans de comunicació públics. On és aquella famosa frase en la que dèieu que, “sense violència es podia parlar de tot”? Era vàlida per al País Basc en l’època terrorista d’ETA i no ho és per la transversal, modèlica i pacifica Catalunya?

Quantes vegades els polítics catalans t’han demanat diàleg? Quants cops de porta els hi has donat? Potser ets perspicaç però no intel·ligent, de ser-ho haguessis acceptat fer una consulta pactada què, amb una contraoferta digna i una bona campanya podries, fins i tot, haver guanyat però, entre Cameron i tu hi ha diferencies notables. La d’aquells veritables demòcrates com ell i els que fan veure que ho son com tu.

1505495817484

T’has tornat a equivocar, el que fas no tornarà a la normalitat que tu pretens, el poble català ha perdut la paciència i no té por, està fart de la incomprensió i el menyspreu i ha dit prou. Has perdut una oportunitat i, més aviat d’hora que tard, te’n penediràs.

FER UN COMENTARI