D’acord amb la seva llei

Publicada: 18/10/2017 23:41h

Ahir, tan bon punt va acabar la sessió al Parlament de Catalunya. La senyora Sáenz de Santamaria va afirmar categòricament (amb aquella cara i to que la caracteritza) que no és possible cap negociació fora de la seva llei, com si el Parlament de Catalunya no fos el poder legislatiu del nostre país ni les lleis que s’hi aproven no fossin tan legals com les que surten del Congreso de los Diputados.

Acceptem, ni que sigui a contracor la llei espanyola. És d’esperar que siguin ells els qui moguin fitxa per posar-se a complir les seves pròpies lleis i disposicions.

Primer; avui mateix les forces d’ocupació (policies i Guàrdies Civils) han de tornar a casa seva, ja que els aldarulls que es podien provocar l’1 d’octubre ja són pilota passada. No oblidem que els aldarulls els varen provocar, precisament les forces d’ocupació estatals.

Segon; avui s’han de retornar les competències en matèria econòmica a la Generalitat. Les partides destinades al referèndum no s’han pogut gastar i per tant, si l’Estat vol complir la seva llei ha de – si no vols per força – tornar al punt de partida i fer possible que el Govern de Catalunya pugui disposar de tot el pressupost aprovats per Parlament de Catalunya.

Tercer; els Mossos d’Esquadra han de mantenir l’exclusivitat i responsabilitat de totes les seves actuacions, ja que aquest és un mandat de la llei vigent. Què estiguin tranquils els jutges i fiscals del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que ningú envairà el seu territori ni en penjarà cap magistrat a la plaça pública.

Quart; sí no avui demà, han de retirar tots els recursos d’inconstitucionalitat contra lleis dictades pel Parlament de Catalunya a benefici del millorament del benestar de les persones com pot ser la llei contra la pobresa energètica, entre altres.

Cinquè; que durant la setmana entrant a tot estirar, es retirin totes aquelles querelles interposades contra polítics catalans que es fonamenten en accions polítiques i no en cap delicte.

Sí, tal com diu la vicepresidenta del govern espanyol, per començar a parlar cal situar-se dintre de la llei, que comencin ells que és el que toca.

Catalunya amb el seu Govern, el seu Parlament i la seva gent han demostrat amb escreix que tenim capacitat i voluntat d’entesa i negociació dintre d’un marc de bona convivència, sense violència ni imposicions il·legals.

1 COMENTARI

  1. adelgaza, vente a Castilla, la que siempre mandó sobre el Reino de Aragon, al que perteneces, aqui te trataremos bien, no te vamos a oprimir…

FER UN COMENTARI