Tal com estan les coses

Publicada: 20/09/2017 22:02h

Estem a 11 dies previstos per la celebració del referèndum d’autodeterminació de Catalunya i tal com estan les coses, cada dia més crispades i sense ganes de trobar-hi el desllorigador, he pensat que no estaria malament imaginar alguna mena de faula per si cola.

Hi he pensat després de veure que ha passat les darreres 24 hores. Tot plegat tirant a esquizofrènic.

Els afanys de repressió del Govern Rajoy i la seva activitat imparable donar ordres a tord i a dret a fiscals amics (que deuen ser la majoria), a policies i guàrdies civils i fins i tot a la Guàrdia Urbana (policia municipal). Doncs bé, ahir em varen explicar que a Sabadell, durant una cercavila, es va retenir a un gegant per portar a la mà una papereta animant a la població a votar sí el proper 1 d’octubre. També es va identificar el geganter que el veia ballar.

Doncs bé, és qüestió de posar-hi una mica d’imaginació.

Demà dilluns, el president Rajoy telefona al president Puigdemont per tal que a molt estirar dimecres es puguin trobar a Àvila, per exemple, per començar a estudiar alguna alternativa i desencallar el conflicte.

La primera proposta del president català és que s’avingui a reconèixer la legalitat del plebiscit i s’acaba la disputa. Per si de cas, el president Puigdemont porta alguna alternativa.

Rajoy, al primer Déu vos guard li assegura que està disposat a acceptar el que sigui per tal d’evitar la votació.

El president Puigdemont s’oblida de les 40 i tantes propostes que va fer al seu moment el President Mas i fa les seves pròpies:

  1. Que es retirin tots els requeriments que té el Tribunal Constitucional espanyol sobre la taula. Rajoy s’hi avé.
  2. Què el TC resolgui en 24 hores totes les decisions del Parlament de Catalunya contra els incompliments de l’Estat vers el nostre país. Rajoy s’hi avé.
  3. Que es retirin totes les inhabilitacions, querelles, multes a polítics catalans que en aquest moment s’estan tramitant des de la judicatura espanyola. Rajoy s’hi avé.
  4. Que cessi al Fiscal General de l’Estat, reprovat pel Ple del Congreso de los Diputados i que nomeni pel càrrec algun jurista de prestigi i del tot imparcial. Rajoy s’hi avé.
  5. Que entri en vigor l’Estatut d’Autonomia del 2006 tal com el va aprovar en referèndum el poble de Catalunya sense cap esmena posterior. Rajoy s’hi avé.
  6. Que de forma immediata es restableixin totes les competències de la Generalitat que s’han anat recentralitzant durant molts anys. Rajoy s’hi avé.
  7. Que es retornin ara mateix tots els diners que per llei i altres compromisos polítics el Govern de l’Estat deu a Catalunya. Rajoy s’hi avé.
  8. Que es creïn i/o activin totes aquelles comissions bilaterals que facin possible un diàleg fluid entre l’Estat i la Generalitat. Rajoy s’hi avé.
  9. Que es dictin mesures consensuades i blindades entre ambdós governs per tal que no sigui incomplir-les mani qui mani a l’Estat. Rajoy s’hi avé.
  10. Que aquests acords es puguin presentar a la població catalana i que aquesta els accepti a través d’un referèndum.

Abans de saber la resposta del president Rajoy, m’he despertat.

FER UN COMENTARI