Carta oberta al senyor Juan Ignacio Zoido

Publicada: 24/09/2017 13:02h
Font: Pepo Herrera / EFE

Senyor ministre, deixi de fer volar coloms i digui les coses pel seu nom què, encara que les digui en castellà, els catalans les entenem molt bé.

El seu objectiu és assumir el comandament total dels Mossos d’Esquadra per tal de facilitar-los-hi la feina. Diu que els esdeveniments de Catalunya superen la capacitat de la nostra policia.

Vostè creu que els que passa a Catalunya (i recordi que són vostès qui han provocat la situació) s’escapa de les mans de la policia catalana?

Senyor ministre, no ens faci combregar amb rodes de molí. Vostè viu a Madrid i només creu el que li expliquen que de ben segur no és ni molt menys tota la veritat i només entat el que vostè vol entendre.

Vostè creu que es pot titllar de desordre públic quan més de 30.000 persones de totes les edats i condicions surten al carrer i s’estan hores i hores per protestar contra una acció antidemocràtica i fora de mida? Doncs tota aquesta munió de catalans no van trencar ni un sol vidre, no va haver-hi ni una sola baralla ni es va fer malbé cap element de la via urbana, tot el contrari hi va haver molts voluntaris que repartien aigua entre els congregats.

Vostè creu de veritat que aquesta situació no la poden controlar els Mossos d’Esquadra? No em faci riure que en tinc poques ganes.

Vostè creu que té algun sentit enviar milers de Guàrdies Civils a vigilar què? Vigilar res, només interferir una acció tan democràtica com demanar l’opinió als ciutadans. Tanta por fem els catalans? Pels fets sembla que sí.

Miri, senyor ministre, deixi que li digui, em sembla que veu garses per perdius.

El seu objectiu és sostraure una competència que l’Estatut d’Autonomia de Catalunya atorga a la Generalitat. D’això jo en dic usurpació de poders.

La seva determinació d’actuar sobre els Mossos d’Esquadra és de la mateixa naturalesa que la confiscació de les finances de la  Generalitat o, la detenció de tècnics de diferents Conselleries del govern català o intentar assetjar de sedició els caps visibles de dues entitats sobiranistes però del tot pacífiques.

Senyor ministre, a Catalunya només hi passa una sola cosa. Catalunya està cansada de què no es respectin lleis i compromisos adquirits per part de l’Estat.

  • Està cansada de què s’anul·lin, per part del Tribunal Constitucional a instàncies del Govern lleis que afecten directament a famílies i persones vulnerables.
  • Està cansada que es tracti els seus parlamentaris  com a polítics de segona o de tercera que actuen en un Parlament de fireta, que no serveix per res.
  • Està cansada que s’inhabilitin els seus dirigents elegits per votació popular.
  • Està cansada de la infinitat d’ingerències en la vida política, econòmica i social dels catalans.
  • Està cansada que quan proposa alguna alternativa trobin sempre el no per resposta.

Una cosa tan fàcil com és preguntar i escoltar la resposta! Doncs no, vostès han organitzat un sidral de ca l’ample i ara no saben com sortir-se’n. Cada dia que passa cada dia ho espatllen més.

Una cosa tan fàcil i relativament barata comés anar a votar i vostès amb la seva tossuderia de la il·legalitat (cosa que no és del tot certa) han provocat una despesa que es podria haver estalviat. Per què, quan ens costarà tot plegat? I pel que diuen sembla que estan creant molt malestar entre els Guàrdies Civils desplaçats a Catalunya per les seves condicions de treball i d’habitatge.

Sort que només queden 8 dies! Penso que si dura una mica més, no serà la gent que surti al carrer sinó els mateixos Cossos de Seguretat que es declararan en vaga. Es vol jugar que aquesta proposta de vaga general que patrocina la CUM no s’hi afegiran, també, la Guàrdia Civil?

Senyor ministre, parlant la gent s’entén sempre que hi hagi voluntat d’entesa. No la de voler fer entrar el clau per la cabota. El govern del qual vostè en forma part diu que està disposat a parlar de tot menys del referèndum. Doncs sí, del referèndum també, senyor ministre.

FER UN COMENTARI