No tenen vergonya d’haver utilitzat l’anomenada policia patriòtica en les clavegueres de l’estat contra polítics independentistes falsejant informes i comptes a l’estranger?

No els fa vergonya la utilització de totes les institucions de l’estat a conveniència, suprimint de facto, la separació de poders en què es basa l’autèntica democràcia?

Com pot ser que el Congrés reprovi al ministre Montoro, havent declarat el Constitucional il·legal l’amnistia fiscal, i continuï en el càrrec?

No compleixen la llei de la memòria històrica, no han anul·lat els judicis del franquisme, no respecten la voluntat popular, de debò es consideren demòcrates?

No els estranya que els mitjans internacionals hagin lloat el govern de Catalunya, i la seva policia autonòmica, davant els recens atemptats terroristes?

No els estranya que mentre vostès i la caverna mediàtica, critiquen els mossos d’esquadra Brussel·les els aconsella que tinguin accés a l’Europol?

No els estranya gens que reputats juristes considerin legal i perfectament assumible, dins la Constitució, el referèndum del primer d’octubre a Catalunya?

No els estranya que diversos personatges, premis Nobel de la Pau, consideren la consulta com la millor solució per resoldre els conflictes?

No els estranya que diversos grups polítics, de diversos parlaments europeus, aconsellin fer un referèndum i pactar-ne les condicions?

No els estranya que el New York Times i el Financial Times, entre molts altres, opinin de la mateixa forma, és a dir, pactant un referèndum?

No els estranya que la principal organització mundial no governamental, l’Alemanya Conrad Adenauer els aconselli exactament el mateix?

No els estranya que reputats economistes mundials, incloent-hi premis Nobel, reconeguin la viabilitat econòmica d’una Catalunya independent?

Encara no entenen que són vostès els que han creat el conflicte, que han faltat a la seva paraula i no han complert mai els pressupostos destinats a Catalunya?

Vostès creuen que posar les urnes és donar un cop d’estat. Han pensat, ni que sigui per un moment, que un cop d’estat és precisament impedir-ho?

No resulta altament sospitós que la seva vicepresidenta digui el que dictaminarà el Tribunal Constitucional dies abans d’interposar recurs? El TC és totalment independent?

Per què diuen que Catalunya es nega al diàleg, no és diàleg haver aprovat dos estatuts i no haver complert vostès mai els seus continguts, que són llei!?

Volen impedir, costi el que costi, que es faci un referèndum que, segons diverses enquestes, volen entre el 75% i 80% de la població. No els hi importa l’opinió de la gent?

Són coneixedors de les opinions de Thomas Jefferson, Azorín, Unamuno o Gandhi sobre les lleis que, en el cas de ser injustes, s’han de desobeir?

Ignoro fins on arribaran en les seves amenaces però, que pensen fer si la consulta arriba a bon port i el resultat és favorable a la independència?

Tindran el valor i la decència d’acceptar-ho i negociar… o donaran el cop d’estat que ara ens atribueixen?

1 COMENTARI

  1. no em cap en la meva ment, com és possible que siguin tan cecs, tan poc sensibles i incapaços de fer un anàlisi profund de la situació i, acceptar que ells en són els grans culpables. Mirar la història i veure quantes energies ha gastat el poble català en intentar modernitzar l’estat i ells incapaços d’entendre-ho i valorar-ho.
    Adéu Espanya i que la sort t’acompanyi.

FER UN COMENTARI