Uns 214 militants inscrits al partit que lidera Ada Colau i Xavier Domènech, Catalunya en Comú, s’han adherit a un manifest contrari al referèndum. Ha estat la reacció d’una part de les bases del partit, sobretot d’ICV, contra la decisió de la coordinadora nacional que “accepta el referèndum” tot i que no el considera vinculant.

En el manifest titulat “L’1-O no hi anirem”, els signants declaren voler “contribuir a la cohesió de la nostra política aportant una sensibilitat que es troba a la Catalunya real dels nostres barris, pobles i ciutats”. A més, afegeixen que “la consulta de l’1-O no és el referèndum democràtic […] [que reclama] la societat catalana”.

Tal com s’indica, el manifest va ser “redactat durant l’última setmana de juny”, quan encara no s’havien donat els detalls del referèndum ni les seves garanties. Així doncs, abans de saber el plantejament de la consulta, els militants de Catalunya en Comú ja no hi estaven d’acord.

FER UN COMENTARI