Junqueras assumeix les competències en processos electorals

Es crea un òrgan de coordinació política format per Puigdemont, Junqueras, el secretari del Govern i el secretari general de la Vicepresidència

El vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Oriol Junqueras. Font: ACN

El vicepresident de la Generalitat i conseller d’Economia, Oriol Junqueras, assumeix des d’aquest divendres l’àrea de Processos Electorals que fins ara depenia del departament de Governació. És una de els decisions anunciades pel president, Carles Puigdemont, i el vicepresident a la roda de premsa per explicar els canvis al Govern, que inclouen aquesta reestructuració de competències. A més, Junqueras ha remarcat que tot el Govern “signaran conjuntament tots els acords” que facin referència a l’1-O. Per últim, s’ha decidit establir un òrgan de coordinació política per concentrar els preparatius del referèndum i vehicular les decisions del Govern sobre la votació. A més de Puigdemont i Junqueras, a aquest òrgan hi haurà el secretari del Govern i el secretari general de la Vicepresidència.

Els canvis al Govern que han anunciat Puigdemont i Junqueras aquest divendres des del Palau de la Generalitat inclouen una reorganització i un canvi de competències en una de les àrees clau de cara a la convocatòria del referèndum. A partir d’ara, l’àrea de Processos Electorals que tenia la consellera de Governació, Meritxell Borràs, dependrà directament del vicepresident. D’aquesta manera, tot el que es refereix a la compra d’urnes i la preparació més operativa de l’1-O passa a mans de Junqueras.

FER UN COMENTARI